چطور زمان صحبت کردن با همسرتان نتیجه بهتری از گفتگوهایتان بگیرید

صحبت کردن با همسر

یکی از مهارت‌هایی که زوج‌های جوان در مورد آن نیاز به آموزش دارند، صحبت کردن با همسرشان است. گاهی آن‌ها یکدیگر را دوست دارند اما چون در این مهارت ضعیف هستند، صحبت‌هایشان به نتیجه خوبی نمی‌رسد.

این مهارت نه تنها زندگی را از کسالت‌بار بودن در می‌آورد، بلکه عشق و مودت بین زوجین را زیاد می‌کند. شاید در ابتدا به نظر ساده بیاید اما حتی لحن صحبت با همسر می‌تواند روند ماجرا را عوض کند. یک صحبت ساده ممکن است در اثر نداشتن این توانایی به تنش بیانجامد.

همچنین گاهی ممکن است طرفین ناخواسته یکدیگر را برنجانند. فن بیان در واقع مهارتی است که در بسیاری از موقعیت‌های زندگی به آن برای تعامل با افراد نیاز دارید. در این مقاله به شما یاد می‌دهیم چطور با همسر خود صحبت کنید و آرامش را به زندگی خود بیاورید. پس تا انتها همراه ما بمانید.

تفاوت صحبت کردن زن و مرد

زن و مرد از لحاظ ژنتیکی در حرف زدن و صحبت کردن متفاوت هستند. مردان تمایلی به حرف زدن ندارند و دوست دارند شنونده باشد و عکس آن در زنان صادق است. معمولا زن‌ها انتظار دارند شوهرانشان به حرف آن‌ها واکنش نشان دهند و هیجانی شوند. چنین ویژگی در مردها کمتر دیده می‌شود. مردها معمولا سکوت می‌کنند، اما این به معنی بی‌توجهی نیست.

همچنین مردان باید به خلق‌و‌خوی همسران خود پی ببرند. زنان در دوران قاعدگی روحیه‌ای متفاوت دارند. در واقع آستانه تحملشان پایین‌تر می‌آید. شیوه صحیح صحبت کردن با همسر در این دوره می‌تواند از تنش‌های بین آن‌ها بکاهد.

زنان نیز باید در مواقعی که همسرشان به دلایل کاری و مالی درگیری ذهنی دارد، جوانب احتیاط را رعایت کنند. به‎‌همین طریق بحران‌های زندگی برای هر دو راحت‌تر سپری خواهد شد.

صحبت کردن با همسر

چطور با همسرم صحبت کنم؟

سوالی که بسیاری از زوج‌های جوان می‌پرسند این است که چطور با همسرم صحبت کنم. چطور گفت‌وگویی با آرامش داشته باشیم؟ چرا هرگاه با همسرم صحبت می‌کنم، به دعوا یا ناراحتی ختم می‌شود؟

خانواده کانون آرامش و دوستی است و باید یاد بگیریم چطور این آرامش را برای اعضای خانواده به‌وجود آوریم. گاهی یک جمله را می‌توان به شیوه‌ و لحن‌های مختلفی گفت و توجه به همین نکات ریز است که ارتباطی را سرد یا گرم می‌کند.

زن و شوهر در محیطی آرام و بدون چالش می‌توانند آزادانه صحبت کنند و خواسته‌های خود را بگویند. به‌همین دلیل روش درست صحبت کردن با همسر اهمیت ویژه‌ای دارد. در این قسمت شیوه‌های برقراری ارتباط موثر را آموزش خواهیم داد:

لحن درستی را انتخاب کنید

گاهی این خود صحبت‌ها نیست که منجر به کشمکش می‌شود، بلکه لحن اشتباه است که طرف مقابل را آزرده می‌کند. هنگام صحبت با همسرتان لحن مناسب استفاده کنید و از تحقیر و سرزنش او بپرهیزید.

با احترام حرف بزنید

حفظ احترام بین زن و شوهر یکی از ویژگی‌های ضروری یک رابطه سالم است. اگر این احترام از بین برود، همدلی و مهربانی نیز کمرنگ می‌شود. هرگز بددهنی نکنید، چون با این کار احترام هر دوی شما از بین می‌رود. همچنین به اعتقادات، سلایق و خانواده همدیگر توهین نکنید.

او را با الفاظ زیبا صدا بزنید

وقتی از الفاظ زیبا استفاده کنید، این پیام را به همسر خود می‌دهید که خواهان گفت‌و‌گویی صمیمانه هستید. در نتیجه ذهن او به‌طور ناخودآگاه در مسیری که می‌خواهید قرار می‌گیرد. بسیاری از موضع‌گیری‌ها به خاطر به‌کار بردن لحن نادرست است.

صحبت کردن با همسر

گوش شنوا باشید

شاید گوش دادن از صحبت کردن مهم‌تر باشد، چون تا شنونده خوبی نباشید نمی‌توانید ارتباطی موثر با همسر خود داشته باشید. پس با جان دل به حرف‌هایش گوش کنید، واکنش نشان دهید و به او توجه کامل داشته باشید. اجازه دهید حس کند برایتان ارزشمند است و دوستش دارید.

طریق گوش دادن به همسرتان می‌توانید طرز صحبت با او را تشخیص دهید. گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل موانعی دارد که باید آن‌ها را از سر راه بردارید. از جمله:

  • وقتی مشغول صحبت کردن است، ذهن او را نخوانید. اجازه دهید حرفش را تکمیل کند.
  • تمام حرف‌هایش را بشنوید، نه فقط بخش‌هایی را که دلتان می‌خواهد.
  • از قضاوت کردن و پند دادن بپرهیزید.
  • هنگام صحبت کردن همسرتان گوشی موبایل را کنار بگذارید و با دقت گوش کنید.

از زبان بدن کمک بگیرید

برای دانستن نحوه صحیح صحبت کردن با همسرتان، زبان بدن را یاد بگیرید. زبان بدن یکی از بهترین شیوه‌هایی است که به طرف مقابل بفهمانید به حرف‌هایش با دقت گوش می‌دهید. به نکات زیر توجه کنید:

  • لبخند زدن را فراموش نکنید.
  • دست ‌‌به ‌سینه ننشینید.
  • حالت بدنتان را با او هماهنگ کنید.
  • در تایید حرف‌هایش سرتان را تکان دهید.

صحبت کردن با همسر

صداقت داشته باشید

بنیاد هر رابطه‌ای بر اساس صداقت گذاشته می‌شود. پس راستگویی را فراموش نکنید. اگر همسرتان با صداقت با شما حرف زد، گارد نگیرید و واکنشتان مثبت باشد.

به همسرتان تهمت نزنید

تهمت زدن به همسرتان بدترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. رابطه‌ای که در آن زن و شوهر به یکدیگر تهمت بزنند، سالم نخواهد ماند.

قضاوت نکنید

یکی از اصولی که برای درست صحبت کردن با همسرتان اهمیت دارد، قضاوت نکردن است. فکر نکنید در محضر دادگاه نشسته‌اید و قاضی هستید. قرار نیست شما همسرتان را قضاوت کنید. او اگر اشتباهی انجام داده است، باید خیلی مودبانه و با آرامش آن را مطرح کنید.

ارتباط چشمی برقرار کنید

چشم‌ها روزنه‌ای به درون انسان‌ها هستند. در هر رابطه‌ای ارتباط چشمی می‌تواند موثر باشد. زمانی که همسرتان صحبت می‌کند مستقیم به او نگاه کنید. بی‌توجهی و نگاه کردن به گوشی یا تلویزیون می‌تواند کشمکش را به‌وجود آورد.

زمان خوبی برای صحبت کردن انتخاب کنید

یکی از عوامل موثر در طرز صحبت کردن با همسرتان انتخاب زمان مناسب است. شرایط را بسنجید و حرف زدن را شروع کنید. اگر او پای تلویزیون مشغول تماشای فیلم، سریال یا فوتبال است، صحبت را به زمان دیگری موکول کنید. حرف زدن در این مواقع معمولا به نتیجه‌ای نمی‌رسد و در نهایت موجب تنش می‌شود.

در نهایت شما از این‌که به حرفتان توجه نمی‌کند ناراحت می‌شوید. از طرفی اگر واکنش نشان دهید، احتمالا او هم با دلخوری پاسخ خواهد داد. چنین چیزی نحوه صحیح صحبت کردن با همسر نیست.

صحبت کردن با همسر

موقع صحبت کردن گریه نکنید

گریه کردن و احساساتی شدن را کنار بگذارید. مردان دوست ندارند فکر کنند با گریه کردن قصد فریبشان را دارید. به جای گریه کردن محل صحبت را ترک کنید و پس از آرام شدن برگردید.

در هر حال با گریه کاری از پیش نخواهید برد. اگر زود گریه‌تان می‌گیرد، سعی کنید این رفتار را ترک کنید. آرامش خود را حفظ کنید و دوباره صحبت را از سر بگیرید.

زبان صحبت کردن با همسرتان را یاد بگیرید

یکی از تفاوت‌های مردان با زنان این است که اهل طول و تفسیر دادن موضوعات نیستند. نباید جوری که با دوستتان حرف می‌زنید با همسرتان صحبت کنید.

واضح حرف بزنید

اگر مشکلی وجود دارد که لازم است در موردش حرفی بزنید، واضح آن را بیان کنید. توقعات خود را بگویید و به همسرتان بفهمانید نیاز دارید با او حرف بزنید. در واقع بگویید زمان آن رسیده است که راجع به این موضوع صحبت کنیم.

غرغر و شکایت نکنید

باور کنید طریقه صحیح صحبت کردن با همسرتان گله و شکایت کردن یا غرغر کردن نیست. با مرتب گله و شکایت کردن مرد را از خود دلسرد می‌کنید و او دیگر به حرف‌هایتان گوش نخواهد داد. او ممکن است حرف‌هایتان را تایید کند اما ارزشی برای آن‌ها قائل نمی‌شود.

همچنین بخوانید: 6 تکنیک ساده برای تقویت مهارت گوش دادن

صمیمانه حرف بزنید

یکی از رموز صحبت با همسر داشتن لحنی صمیمی است. گاهی حین صحبت او را نوازش کنید. در مورد هر موضوعی صحبت کنید. همسرتان باید مثل یک دوست برای شما باشد. مخفی‌کاری نداشته باشید تا صمیمیت بین شما افزایش پیدا کند.

روی نقاط ضعف او دست نگذارید

هرگز موقع حرف زدن با همسرتان روی نقطه ضعف‌هایش دست نگذارید. هر انسانی اشتباه می‌کند و باید آن را به ‌آرامی و در زمان مناسب به او گوشزد کرد. بی‌شک خودتان نیز دوست ندارید همسرتان مدام نقاط ضعف را به رویتان آورد.

چنین چیزی رویه درست صحبت کردن با همسر نیست و جز دلخوری پیامد دیگری ندارد. چرا تا وقتی می‌توان روی نقاط مثبت و توانایی‌های فردی تکیه کرد، چنین کاری را انجام داد؟  خانواده و رابطه‌ای موفق است که اعضای آن نقاط قوت یکدیگر را پیدا کنند، آن‌ها را به هم نشان دهند و برای رشد یکدیگر تلاش کنند.

مسائل دیگر را وارد بحث نکنید

سعی کنید وقتی در مورد موضوعی مشخص حرف می‌زنید، مسائل دیگر را به میان نیاورید. بیان سایر مشکلات نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه به تنش دامن می‌زند. اگر همسرتان ایرادی دارد و اشتباهی کرده است که ربطی به موضوع ندارد، ایده خوبی نیست در این شرایط از آن استفاده کنید.

نکاتی ضروری در مورد نحوه صحبت کردن با همسر

هنگام بحث یا صحبت کردن با همسرتان سعی کنید از واژه «تو» استفاده نکنید. این واژه حس مقصر بودن را به او القا می‌کند و ممکن است تصور کند قصد سرزنش او را دارید.

با این طرز صحبت کردن همسرتان تمایلی به حرف زدن نشان نمی‌دهد. در عوض از واژه «من» برای خود استفاده کنید. برای مثال به‌جای این‌که بگویید «تو همیشه همین کار را می‌کنی»، بگویید «من از این کارت ناراحت می‌شوم».

سخن نهایی

انسان زنده نیاز به برقراری ارتباط دارد، به این وسیله رشد می‌کند و به سعادت دست می‌یابد. ارتباط زناشویی نیز رابطه‌ای عمیق است که به این رشد کمک می‌کند. با توجه به مطلب بالا باید متوجه شده باشید که درک متقابل یکی از اصلی‌ترین موارد در نحوه صحیح صحبت کردن با همسر است. منظور درک شرایط و موقعیتی است که همسرتان در آن قرار دارد.

اگر با وجود تمام این تکنیک‌ها مشکلتان حل نشد، حتما از یک مشاوره زوجین کمک بگیرید.

شما در زمینه صحبت کردن با همسر چگونه عمل می‌کنید؟ با ما به اشتراک بگذارید. ما در گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی به شما کمک می‌کنیم تا با ارائه راهکارهایی به شما در زندگی مشترک خود کمک کنیم تا از زندگی زناشویی رضایتمندی بالایی داشته باشید.

021-28424894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره