چطور از دعوای زن و شوهری خودداری کنید؟

دعوای زن و شوهر

متاهل‌ها حتی آن‌هایی که مدت‌ها است از ازدواجشان می‌گذرد، هنوز اختلافاتی با یکدیگر دارند، مواردی که در شرایطی شرایط شکل‌گیری دعوای زن و شوهر را فراهم می‌کنند.

بیشتر زوج‌ها بعد از دعوا، به‌دلیل ختم قائله و فرار از دردسرهای بیشتر، سعی می‌کنند اصلا دیگر در خصوص موضوعی که باعث دعوا شد، حرف نزنند. اما این بدترین کاری است که می‌توان انجام داد، زیرا با صحبت نکردن تنها شرایط را وخیم‌تر می‌کنند و در آینده درگیری‌های بیشتری به‌مراتب رخ می‌دهد.

بد نیست بدانید که کارشناسان، یک حدی از دعوا بین زن و شوهرها را سالم می‌دانند. اما اگر مشکلات در اولین فرصت حل نشوند، می‌تواند فرصت یک زندگی و رابطه شاد را از دو طرف بگیرند.

بنابراین شاید بپرسید افراد متاهل چگونه باید به اختلافات رسیدگی کنند تا جلوی بروز دعواهای بیشتر را بگیرند. در این مطلب چند نکته کاربردی در این خصوص مطرح می‌کنیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

نقش خود را در ایجاد دعوا بپذیرید

طبیعی است که در دعوای زن و شوهر دو طرف می‌خواهند بنا به غریزه خود، سریع نسبت به حرف طرف مقابل عکس‌العمل نشان دهند. به‌راستی تا به‌حال چند نفر از شما هنگام دعوا سعی کرده‌اید به حرف‌های طرف مقابل خود با دقت توجه کنید و دقیقا بفهمید که چه چیزی می‌خواهد.

بیشتر اوقات ما فقط گوش می‌دهیم تا جواب بدهیم. قبل از واکنش تنها چند دقیقه مکث کنید، به عقب برگردید و کمی فکر کنید.

بررسی کنید که نقش شما در شکل‌گیری این دعوا چه بوده است؟ آیا صدایتان را بلند کرده‌اید؟ آیا سعی کردید شرایط را کنترل کنید یا تنها با گفتن حرف‌های آزاردهنده شدت خشم طرف مقابل را بیشتر کردید؟

وقتی بتوانید به علت اصلی دعوا پی ببرید و بپذیرید که چه نقشی در ایجاد دعوای زن و شوهری خود داشته‌اید، می‌توانید به‌دنبال راه‌حل برای جلوگیری از بحث‌های بیشتر بگردید.

دعوای زن و شوهر

یاد بگیرید که رها کنید

در هنگام دعوا سعی کنید که به درون خود مراجعه کنید و از عشقی که نسبت به همسرتان دارید کمک بگیرید. همان‌طور که می‌دانید گاهی امکان دارد یکی از دو طرف ناخواسته عصبانی شود و اگر فکر می‌کنید که بحث در مورد آن مساله اهمیتی ندارد، بهتر است اصلا به آن توجهی نکنید.

در حقیقت بعضی اوقات صبر کلید حل مشکلات دعوای زن و شوهری است. تنها باید سعی کنید از عشق و علاقه‌ای که به همسر خود دارید، استفاده کنید و مسائل بی‌اهمیت را نادیده بگیرید.

تنها به موضوع فعلی دعوا توجه کنید

بیشتر زوج‌ها وقتی با همدیگر دعوا می‌کنند، مدام اتفاق‌های بد گذشته را به‌یاد می‌آورند. چون به‌هر حال هر اندازه ارتباط عالی با همسر خود داشته باشید، داشتن اختلاف و بحث مساله‌ای کاملا طبیعی است.

وقتی از بحث‌ها و اختلافات گذشته صحبت می‌کنید، دیگر موضوع فعلی دعوا از یاد می‌رود که این موضوع در تشدید دعوا نیز تاثیرگذار است. تنها باید دست نگه دارید و دیگر کاری به گذشته نداشته باشید. توصیه می‌کنیم تمرکز خود را روی مشکل فعلی بگذارید و با یکدیگر تصمیم بگیرید که چگونه آن را حل کنید.

همچنین بخوانید: چرا حفظ رابطه زناشویی برای یک ازدواج شاد مهم است؟

به اعصاب خود مسلط باشید

در دعوای زن و شوهری بلند کردن صدا و دادن زدن یکی از بدترین مواردی است که بحث را شدت می‌بخشد. وقتی یکی از دو طرف داد می‌زند، به‌هر حال دیگری هر اندازه که سعی کند روی اعصاب خود مسلط باشد، جوابش را می‌دهد.

بنابراین به‌جای این‌که با بلند کردن صدا، وضعیت را خراب‌تر کنید، یک نفس عمیق بکشید و برای چند لحظه برای یافتن دلیل یا راه‌حل وقت بگذارید. دور شدن از موقعیت فعلی یک راه عالی برای کنترل شرایط است. به‌عنوان مثال می‌توانید به پیاده‌روی بروید تا کمی ذهن‌تان از آن آشفتگی رهایی پیدا کند.

بعد از این که آرام شدید، دوباره فکر کنید و این بار می‌توانید از دیدگاه شریک زندگی خود به مساله نگاه کنید تا راه‌حلی را برای ختم قائله بیابید.

دعوای زن و شوهر

به‌یکدیگر اجازه صحبت بدهید

خوب گوش کردن یک ویژگی مثبت است و همه باید بتوانند این ویژگی را در خود پرورش دهند که یک شنونده خوب باشند. به‌خاطر داشته باشید اگر یکی از دو طرف سعی کند، اصلا اجازه صحبت به طرف مقابل ندهد، بدون شک شدت درگیری‌ها و اختلافات بیشتر می‌شود.

هر دو طرف باید سعی کنند حتی در بحث و اختلاف به‌نظر همدیگر احترام بگذارند. اگر حس می‌کنید که همسرتان نمی‌تواند مشکل را حل کند از متقاعد کردن و تاثیرگذاری بر او دست بردارید. در دعوای زن و شوهری هر یک از دو طرف باید با صبر و حوصله به طرف مقابل گوش دهند و عمیقا نگرانی‌های یکدیگر را درک کنند.

اجازه دهید همسرتان راحت نظر خود را بیان کند، وسط صحبت او نپرید و سعی نکنید مدام نظر خود را تحمیل کنید. برای شریک زندگی‌تان مهم است که احساس کند به صحبت‌های او گوش می‌دهید.

سعی کنید هنگام صحبت، تمام تمرکز را روی همسر خود بگذارید و بعد از صحبت او از احساسات و دیدگاه‌های خود نسبت به دعوا بگویید. با توجه متقابل راحت‌تر مشکلات را می‌توان حل کرد.

عذرخواهی کنید

در دعوا، هیچ چیزی قدرتمندتر از عذرخواهی نیست. به‌جای تمرکز روی درست یا خطا بودن بحث، احساسات یکدیگر را بپذیرید و با یک عذرخواهی کمی از تلخی ماجرا را کاهش دهید. وقتی طرف مقابل حس کند که شما از رفتار خود شرمنده هستید، دیگر دعوا به‌جاهای بدتر کشیده نمی‌شود.

قدرت احساسات را دست کم نگیرید

سعی کنید در یک بحث احساسی منطق را وارد نکنید، اغلب بهترین نتیجه‌گیری‌ها همیشه به منطق و استدلال احتیاجی ندارند. وقتی‌ بحث را بتوانید با عشق، علاقه و صمیمیت حل کنید، شریک زندگی‌تان احساس امنیت بیشتری پیدا می‌کند.

به‌خاطر داشته باشید با سرزنش یکدیگر هیچ چیزی درست نمی‌شود و اگر دنبال رابطه عاشقانه با شریک زندگی خود هستید از نکوهش دست بردارید.

در دعوای زن و شوهری عجولانه تصمیم‌گیری نکنید

قبل از نتیجه‌گیری سریع در مورد دعوا، ابتدا بهتر است بدانید که شریک زندگی‌تان چه نظری در مورد آن دارد. چنین رفتاری بهتر از این است که داستان خود را بسازید و مدام خودتان را با چیزهایی که فقط در ذهن دارید، اذیت کنید.

سعی کنید به موضوع خیلی پر و بال ندهید و از ساختن یک داستان غیر واقعی در ذهنتان خودداری کنید. اگر حرفی که همسرتان می‌زند برای شما مبهم یا گیج‌کننده است، به‌جای فرضیه‌سازی از او توضیح بخواهید.

دعوای زن و شوهر

با عصبانیت به تخت‌خواب نروید

قبل از این که بخوابید و روز خود را تمام کنید، سعی داشته باشید تمام اختلافات را برطرف کنید و با مشکلات حل نشده به رختخواب نروید. اگر با ذهن آشفته به‌خواب بروید، استرس عاطفی را تشدید می‌کند و به‌مرور زمان با تکرار مداوم آن، در زندگی متاهلی خود احساس بی‌ارزشی می‌کنید.

علاوه‌براین وقتی دعوای زن و شوهری خود را به روز بعد منتقل می‌کنید، چیزی جز تشدید بحث عایدتان نمی‌شود.

کمی سازش جای دوری نمی‌رود

بد نیست که هنگام بحث و دعوا از خودتان بپرسید که چرا طرف مقابل را دوست دارید و تصمیم بگیرید راه‌حلی پیدا کنید که هر دو طرف آن را قبول کنند. حتی می‌توانید راه‌حل‌های مختلف را امتحان کنید و نشان دهید که کدام یک در برقراری ارتباط بهتر و ختم دعواهای همیشگی بهتر عمل می‌کند.

همیشه رودررو بحث کنید

دعوا و بحث به‌صورت پیامکی اصلا درست نیست. چراکه مخاطب از یک پیام نمی‌تواند متوجه لحن و نظر شما شود و حتی در مواردی طرف مقابل موضوع را بد متوجه می‌شود و دعوا شدت بیشتری پیدا می‌کند. وقتی دعوای زن و شوهری رودررو باشد، زبان بدن، لحن و رفتار دو طرف مشخص است.

برای دعواها مرز تعیین کنید

وقتی در دعوا به‌جای پرداختن به موضوع اصلی، به شخصیت طرف مقابل توهین می‌کنید، دیگر دعوا از کنترل خارج می‌شود. فحش دادن، فریاد زدن و مسائلی از این قبیل تنها اوضاع را خراب‌تر می‌کند.

با شریک زندگی خود صحبت کرده و حدومرزهایی را در دعوا مشخص کنید. برای مثال یکی از دو طرف ممکن است، هنگام دعوا بدون هیچ دلیل داد بزند و گاهی حرف‌های آزاردهنده بر زبان بیاورد.

این سبک از رفتارها اصلا درست نیست و حتی در دعوا نباید سعی کنید از حدوحدود خود خارج شوید. زیرا بعد از شکستن حرمت‌ها دیگر خیلی سخت می‌توان شرایط را کنترل کرد.

دعوای زن و شوهر

سخن نهایی

فراموش نکنید که حتی زوج‌هایی که یک زندگی عاشقانه دارند، مشکلات و بحث‌های زیادی را پشت سر گذاشته‌اند تا توانستند به مرحله‌ای برسند که یکدیگر را کامل درک کنند.

دعوای زن و شوهری تا یک حدی عادی است اما وقتی همیشگی باشد، شدت عشق و علاقه اولیه را کاهش می‌دهد. وقتی کمتر بحث کنید، طبیعتا از زندگی کنار همسر خود بیشتر لذت می‌برید.

به نکاتی که در بالاتر گفتیم برای بحث‌های بعدی خود دقت کنید تا بتوانید بحث‌ها را به‌روشی سالم و سازنده خاتمه دهید. از طرفی اگر فکر می‌کنید که نمی‌توانید دعواها را کنترل کنید و دیگر به یک روتین عادی در زندگی‌تان تبدیل شده‌اند، حتما از یک مشاوره ازدواج کمک بگیرید تا این مساله را کاملا ریشه‌یابی کند.

در نهایت بد نیست بدانید که یک ازدواح موفق به این معنا نیست که هیچ تعارض و بحثی در آن وجود نداشته باشد. بلکه رابطه‌ای است که دو طرف در آن می‌توانند با احترام به دیدگاه‌های یکدیگر اختلافات خود را حل کنند.

لازمه یک ازدواج موفق احترام، توجه و مراقبت است، این سه اصل را در زندگی با همسر خود اصلا فراموش نکنید و برای شکل‌گیری ارتباط بهتر وقت بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره