بررسی اختلال فوت فتیش و راه درمان آن

اختلال فوت فتیش

احتمالا شما نیز در مباحث روانشناسی جنسی کلمه اختلال فوت فتیش را شنیده باشید، اما با مفهوم درست این اصطلاح آشنا نباشید. یا شاید به‌عنوان یک زن احساس کنید که همسر یا شریک جنسی‌تان به این انحراف مبتلا است و دنبال راهکاری برای مقابله درست با آن بگردید.

اگر در هر یکی از این گروه‌ها قرار می‌گیرید یا می‌خواهید برای بالا رفتن آگاهی خود درباره این اختلال اطلاعاتی به دست آورید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

فتیش چیست؟

معمولا یکی از راه‌هایی که به درک بهتر یک اصطلاح کمک می‌کند، دانستن معنی اجزای آن است.
فوت فتیش نیز از آن اصطلاح‌های بیگانه‌ای به‌شمار می‌آید که به‌مرور زمان و برای تعریف یک اختلال جنسی وارد زبان ما شده است.

فتیش که جزء اول این عبارت است، ریشه‌ای پرتغالی دارد و بر تمایلات یا هیجان‌های غیرعادی جنسی به یک شیء یا جزء غیرجنسی دلالت می‌کند.

این کشش و تمایل می‌تواند به هر چیز غیرجنسی از جمله دست، پا، لباس یا حتی کفش باشد. افرادی که به این اجزا تمایل بسیار شدیدی دارند، ممکن است با دیدن، لمس کردن، بوییدن و حتی فکر کردن به آن به ارگاسم برسند یا دست به خود ارضایی بزنند.

این افراد برای شروع رابطه جنسی یا لذت بردن از آن نیز شریک خود را مجبور می‌کنند که به‌نوعی جزء مورد تمایل را نشان دهد یا از آن استفاده کند. به‌طوری که معمولا بدون دیدن آن‌ به ارگاسم نمی‌رسند.

اختلال فوت فتیش

فوت فتیش چیست؟

اکنون که با معنی فتیش آشنا شدید، درک اختلال فوت فتیش برایتان آسان‌تر خواهد بود. همان‌طور که می‌دانید فوت در انگلیسی به‌معنی پا است و فوت فتیش یک نوع اختلال محسوب می‌شود که فرد مبتلا به پا یا متعلقات آن تمایل بسیار زیادی دارد.

در حالت عادی ایده‌آل‌های هر فردی در رابطه جنسی متفاوت است. این‌که افراد گاهی برای ایجاد تنوع یا لذت بیشتر پاهای شریک جنسی‌شان را لمس یا نوازش می‌کنند اختلال به‌حساب نمی‌آید. اما زمانی که فرد تنها پس از دیدن پا، لمس آن یا بوییدن متعلقاتش مانند کفش و جوراب تحریک می‌شود و در زمان رابطه جنسی نیز تنها به این اجزا فکر می‌کند، به اختلال فوت فتیش مبتلا است.

این نوع تمایل عجیب و غیرمعمول اگر به‌درستی کنترل نشود، پیامدهای جبران ناپذیری را برای فرد و شریک جنسی او به‌همراه دارد.

رواج فوت فتیش

متاسفانه به‌دلیل تابوهایی که در رابطه با مسائل جنسی وجود دارند، محققان نمی‌توانند آمار درستی از تعداد افراد مبتلا به اختلال‌های جنسی مختلف به‌دست آورند. با توجه به نظرسنجی‌هایی که روانشناسان در سایت‌های مختلف و در کشورهای خارجی انجام داده‌اند، می‌توانیم به رواج بیشتر این اختلال‌ها در مردان پی ببریم.

همچنین آمار نشان می‌دهند که تقریبا از هر هزار مرد، عددی نزدیک به ده نفر به پا و سایر جزئیات آن مانند جوراب یا کفش تمایل غیرعادی دارند. پس تعداد مردانی که در اطراف ما با این اختلال زندگی می‌کنند کم نیست. حتی شاید خود شما مردی باشید که از داشتن این هیجان نامتعارف ناراضی هستید.

در چنین شرایطی اهمیت اطلاع‌رسانی درباره جنبه‌های مختلف اختلال فوت فتیش و روش کنترل درست آن بیش از پیش آشکار می‌شود.

اختلال فوت فتیش

دلایل و زمینه‌های بروز

متخصصان معتقد هستند که تقریبا همه انحرافات جنسی در کودکی افراد و رفتار سایرین با آن‌ها ریشه دارند. اختلال فوت فتیش نیز از این قاعده مستثنا نیست و ممکن است در اثر عوامل زیر بروز یابد یا میزان آن تشدید شود.

نشانه‌های فوت فتیش معمولا با شروع دوران بلوغ و تمایل جنسی افراد شروع می‌شوند. اما ممکن است فرد در رابطه با آن‌ها آگاهی لازم را نداشته باشد و حتی پس از ازدواج نیز متوجه انحراف خود نشود.

کسانی که در کودکی رفتارهای زیر را تجربه کرده‌اند یا به‌دلیل یک مشکل روانی دچار خودکم‌بینی هستند، گاهی به‌سمت انحراف فتیش کشیده خواهند شد. به‌طور کلی موارد زیر از دلایل اصلی بروز تمایلات نامناسب فوت فتیش هستند:

1. دلایل بیولوژیکی

همان‌طور که می‌دانید در پاها تعداد زیادی عصب وجود دارند که این بخش از بدن را حساس‌تر از سایر قسمت‌ها می‌کنند. بسیاری از پزشکان پاها را قلب دوم انسان می‌دانند و معتقد هستند که می‌توانند دردهای ناشی از بیماری‌هایی مانند زخم معده را با ماساژ نقاط مختلفی از کف پا کم کنند.

به‌همین دلیل برخی از افراد به‌طور ناخودآگاه به پا بیش از سایر نقاط بدن توجه می‌کنند که در مواردی نتیجه آن ایجاد تمایل بیش از حد به این قسمت از بدن و تبدیل شدن به یک انحراف خواهد بود.

2. آزار جنسی در کودکی

روانشناسان همواره تاثیرات و پیامدهای منفی آزار جنسی کودکان را به والدین گوشزد می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند که با مراقبت درست از فرزندان و جلوگیری از آزارهای جنسی، سلامت روانی آن‌ها را در طول عمر تامین کنند.

کودکانی که به‌ویژه از ناحیه پا مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند و به‌نحوی شاهد حضور و جذابیت‌ پاهای خود برای آزارگرشان بوده‌اند، در بزرگسالی این اعضا را مهمترین جز برای تحریک و ارضای جنسی می‌دانند.

3. لمس شدن با پا

برخی از والدین ناخواسته و از روی سهل‌انگاری اختلال فوت فتیش را در فرزندان خود تقویت می‌کنند. به‌عنوان مثال ممکن است با پاهای خود با کودکانشان بازی کرده یا حتی آن‌ها را آرام کنند.

وقتی یک کودک به‌طور مداوم از پای والدین خود حس خوشایندی دریافت می‌کند، در بزرگسالی به درجه‌ای می‌رسد که رضایت و لذت را تنها از طریق پای دیگران دریافت می‌کند. به‌همین خاطر برای به‌دست آوردن رضایت جنسی نیز پاهای شریک جنسی خود را در مرکز توجه قرار می‌دهد.

4. عزت نفس پایین و تمایل به تحقیر شدن

همه ما داستان‌هایی را شنیده‌ایم که در آن افراد دون مرتبه برای نشان دادن ارادت خود به مافوق‌ها، پاهای آن‌ها را می‌بوسند و در مقابلشان به‌خاک می‌افتند. این موضوع در کسانی که عزت نفس پایینی دارند و می‌خواهند ارادت خود را به شریک جنسی‌شان نشان دهند، به‌شکل اختلال فوت فتیش بروز پیدا می‌کند.

این افراد سعی می‌کنند برای لذت بردن بیشتر قدرت تسلط و نفوذ شریک جنسی‌شان را با تحقیر خود تقویت کنند. در نتیجه پاهای او را می‌بوسند و کفش‌های همسرشان را می‌بویند.

اختلال فوت فتیش

درمان یا مقابله با اختلال فوت فتیش

همان‌طور که در ابتدای این مطلب گفتیم ممکن است گاهی خود شما یا شریک جنسی‌تان برای ایجاد تنوع و لذت بیشتر، به سراغ پاها و بوسیدن آن‌ها بروید. پس اگر این تمایل را در خود یا همسرتان مشاهده کردید، خودتان را به فوت فتیش بودن متهم نکنید.

اما اگر این تمایل در یکی از شما بیش از حد معمول باشد و در هر مرتبه رابطه جنسی نقش مهمی ایفا کند، باید در اولین فرصت به فکر درمان و کنترل آن باشید.
مراجعه به روانشناسانی که در مبحث سکس‌تراپی تخصص دارند، تنها راه کنترل فتیش پا است. این متخصصان معمولا از روش‌های زیر برای کمک به فرد مبتلا استفاده می‌کنند:

1 مشاوره و گفتگو

اولین اقدام برای کنترل انحراف جنسی فوت فتیش، شرکت در جلسات مشاوره و گفتگو با متخصصان این زمینه است. معمولا زمانی که این اختلال به درجه حادی نرسیده باشد، می‌توانید آن را از طریق مشاوره کنترل کنید.

2. عادت کردن

یکی دیگر از راهکارهای کنترل اختلال فوت فتیش، آشنایی با روابط جنسی سالم و تکرار مداوم چارچوب‌های آن‌ها است. تا حدی که این رفتارها در ناخودآگاه فرد به مرحله تثبیت برسند و کم کم از انحراف فکری و جنسی خود فاصله بگیرد.

3. شوک الکتریکی

در این روش درمانی فرد مبتلا را با یک محرک واقعی یا حتی خیالی تحریک کرده، سپس در اوج لذت به او یک شوک الکتریکی وارد می‌کنند. این ضربه در طول زمان منجر به احساس تنفر و انزجار در رابطه با پا و متعلقات آن خواهد شد.

همچنین بخوانید: نحوه برخورد با افراد اختلال شخصیت مرزی

4. داروی خوراکی

برخی از درمانگران سعی می‌کنند با استفاده از دارو یا ترکیب آن با روش‌هایی مانند گفتگو اختلال فرد را کنترل کرده یا به درمان کلی آن کمک کنند. گروهی دیگر نیز هیپنوتیزم را جزو درمان‌های اصلی و موثر در این زمینه می‌دانند و از آن برای کنترل رفتار مراجعه‌کنندگان استفاده می‌کنند.

پیامدهای فتیش پا

اختلال فوت فتیش عوارض مختلفی برای هر دو نفر به‌ویژه فرد مبتلا دارد. رایج‌ترین پیامدهای منفی این انحراف از قرار زیر هستند:

  • تجربه نکردن ارگاسم کامل در فرد مبتلا به فتیش پا یا شریک جنسی او یک امر رایج است که در طولانی مدت ممکن است مشکلات روحی فراوانی را مانند افسردگی یا از دست دادن اعتماد به نفس، به‌دنبال داشته باشد.
  • کسانی که مایل هستند پا، جوراب یا کفش شریک جنسی خود را ببوسند یا حرکات جنسی دیگری با آن انجام دهند، در معرض انواع بیماری‌های عفونی و مسری قرار می‌گیرند.
  • تمایل این افراد به پایین آوردن شخصیت و جایگاه خود کم کم به اختلال مازوخیسم نیز تبدیل خواهد شد.

سخن نهایی

هر نوع رفتار یا تمایل جنسی که خارج از چارچوب‌های معمولی انسان باشد، یک نوع انحراف به‌حساب می‌آید. اختلال فوت فتیش یعنی تمایل و تحریک جنسی با دیدن یا فکر کردن به پای دیگران نیز یک انحراف است که نیاز به درمان دارد.

ما در این مطلب بعد از بررسی علل به‌وجود آمدن این مشکل راهکارهایی برای درمان آن نیز ارائه دادیم تا به شما در کنترل بیماریتان کمک کنیم.

آیا شما هم تجربه اختلال فوت فتیش دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید. ما در گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی به شما کمک می‌کنیم تا با ارائه راهکارهایی به مقابله با اختلالات جنسی بپردازید تا از زندگی زناشویی خود رضایتمندی بالایی داشته باشید.

021-28424894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره