مهارت‌هایی که باید زمان گفتگو با همسر خود داشته باشید

گفتگو با همسر

راه رسیدن به آرامش بیشتر افراد، بودن در کنار انسان‌هایی است که به یکدیگر احساس آرامش منتقل می‌کنند. همسر نزدیک‌ترین کسی است که آن‌ها می‌توانند با او به این حس برسند.

با وجود تمایل افراد به بودن در کنار یک یار همراه، روابط زوج‌ها همیشه هم با خود آرامش به همراه ندارد. دلایل متفاوتی پشت ناآرامی‌های بین آن‌ها وجود دارد اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها، نداشتن توانایی در گفتگوی ماهرانه است.

کلید حل بسیاری از مشکلات میان زوج‌ها، یادگیری نکاتی است که به یک صحبت موثر منجر می‌شود. ما در این مطلب به بررسی مهارت‌هایی برای گفتگو با همسر می‌پردازیم که می‌توانند آرامش را به رابطه شما و یارتان برگرداند. پس برای اطلاع از آن‌ها تا انتها همراه ما باشید.

اولین مهارت احترام گذاشتن است

هیچ رابطه‌ای بدون احترام متقابل پابرجا نمی‌ماند. زمانی که احترام در یک رابطه از بین برود، به‌دنبال آن توهین، بد دهنی و تحقیر نیز خواهد آمد. شما نباید احترام را در اولین قدم برای برقراری آرامش میان خود و همسرتان، فراموش کنید. رعایت این نکته کمک می‌کند تا در صحبت‌ها و مشاجره‌هایتان، احترام همدیگر را نگه دارید.

گفتگو با همسر

دومین مهارت صمیمی بودن است

اگر زمان عصبانیت به گفتگو با همسر خود بپردازید، همیشه تنش‌هایی را به‌همراه دارد. اما اگر بتوانید خودتان را در این زمان کنترل کرده و صمیمیت میان خود و شریکتان را حفظ کنید، بسیار راهگشا خواهد بود.

این کمک می‌کند تا همسرتان متوجه علاقه شما باشد و محبت میانتان افزایش پیدا کند. نوازش و قربان صدقه در میان صحبت‌هایی که تنش چندانی ندارند، به حل اختلافات کمک می‌کند.

سومین مهارت گوش دادن است

گوش دادن مهم‌ترین مهارتی است که در گفتگو با همسر خود باید یاد بگیرید. اگر به‌درستی به شریک زندگی خود گوش بسپارید و در میان حرف‌هایش نظرتان را نیز بگویید یا توجه خود را با پرسیدن تعدادی سوال نشان دهید،‌ مکالمه شما به محلی برای تنش تبدیل نخواهد شد.

بسیاری از مشکلات و دلخوری‌های افراد در حین گفتگو با شریک زندگی‌شان، ناشی از احساس بی‌توجهی به مکالمه است. باید دو قدم زیر را برای یک صحبت موثر دنبال کنید:

قدم اول برای گوش دادن

اولین قدم برای گفتگو با همسرتان به‌شکل موثر، شناسایی موانع در گوش دادن است. مهم‌ترین آن‌ها عبارت هستند از ذهن‌خوانی، فیلتر صحبت‌ها، دقت نکردن و فکر کردن به مسائل مختلف.

ذهن خوانی

بسیاری از اوقات در گفتگو با شریک زندگی خود از یک الگوی ذهنی پیروی کرده و سعی می‌کنید تا ذهن او را بدون توجه به حرف‌هایش بخوانید. این کمک می‌کند تا بدون توجه به اصل کلام، یک برداشت شخصی داشته باشید.

فیلتر صحبت‌ها

در گفتگو با همسرتان به همه حرف‌هایش گوش دهید، نه فقط آن قسمت‌هایی را که دوست دارید. رعایت نکردن این اصل یکی از موانع داشتن یک ارتباط موثر است.

دقت نکردن

به حرف‌های او با دقت گوش دهید، بدون آن‌که به‌دنبال پند و نصیحت همسرتان باشید.

فکر کردن به مسائل مختلف

تمام توجه شما در زمان گفتگو با او باید همان‌جا باشد. فکر کردن به مسائل دیگر شما را از بحث دور می‌کند و دلخوری به‌وجود می‌آورد.

توهین به شعور او

بسیاری از افراد فکر می‌کنند توانایی انجام چندین کار را به‌طور همزمان دارند. به‌همین دلیل در هنگام گفتگو با همسر از گوشی همراه یا لپ تاپ خود استفاده می‌کنند. شما با این کار نه‌تنها متوجه حرف‌های همسرتان نخواهید بود، بلکه به او این احساس را هم می‌دهید که به شعورش توهین شده است.

گفتگو با همسر

قدم دوم برای گوش دادن

بعد از شناسایی موانع گوش دادن و رفع آن‌ها، باید موارد زیر را در گفتگوی خود رعایت کنید:

شفاف بودن

اجازه ندهید هیچ چیزی در رابطه‌تان برای شما مبهم باشد. هر چیزی را که نیاز به شفاف سازی دارد با همسرتان در میان بگذارید.

خلاصه کردن

خلاصه‌ای از گفتگو با همسرتان را در ذهنتان داشته باشید.

بازخورد گرفتن

در انتهای یک مکالمه، شما یک برداشت از آن خواهید داشت. بهتر است برای جلوگیری از ایجاد سوتفاهم، بازخوردی را که گرفته‌اید با او در میان بگذارید.

اگر این دو قدم را در زمان گوش دادن به همسرتان در نظر بگیرید، او با فهمیدن ارزشی که برایش قائل هستید، احساس بهتری پیدا خواهد کرد. انجام این کارها کمک می‌کند تا خودبه‌خود بسیاری از مشکلاتتان رفع شود.

چهارمین مهارت داشتن صداقت است

نه تنها در گفتگو با همسر خود، بلکه در تمام مراحل رابطه‌تان باید صداقت داشته باشید. زیرا چنین ویژگی اساس یک زندگی مشترک است. یک اصل در گفتگوی توام با صداقت این است که واکنش بدی در برابر صحبت صادقانه با همسرتان نشان ندهید.

پنجمین مهارت اعتماد است

بسیاری از مشکلات میان زوج‌ها، از اعتماد نداشتن آن‌ها به یکدیگر می‌آید. در دو صورت ممکن است به همسر خود اعتماد نداشته باشد، اول سابقه او در دروغ گفتن به شما و دوم شک و بی‌اعتمادی شما که همسرتان را به پنهان کردن حقیقت وا می‌دارد.

ریشه بی‌اعتمادی میان خودتان را پیدا کرده و سعی در برطرف کردن آن کنید. در صورت نیاز می‌توانید از کمک یک متخصص برای مشاوره ازدواج بهره بگیرید.

ششمین مهارت پرهیز از تهمت زدن در گفتگو است

اگر در زمان گفتگو با همسرتان به او تهمت بزنید، تمام پنج مهارتی را که قبل‌تر به آن اشاره کردیم و در رابطه‌تان به‌دست آورده‌اید، از بین خواهید برد.

هفتمین مهارت شناخت نقات ضعف و قدرت همسرتان است

زمانی که نقاط ضعف همسرتان را بشناسید، با دست گذاشتن روی آن‌ها باعث آزار او نخواهید شد. اصلی‌ترین هدف گفتگو برقراری آرامش و برطرف کردن تنش‌ها است. نقاط قدرت او را به‌جای دست گذاشتن روی ضعف‌هایش بشناسید و با تقدیر از او، فضای مثبتی را در خانواده‌تان برقرار کنید.

هشتمین مهارت گفتگو با همسرتان به کمک زبان بدن است

روانشناسان سال‌ها است تاثیر زبان بدن را در داشتن یک گفتگوی موثر به اثبات رسانده‌اند. حالات بدنی زیر در زمان مکالمه با همسرتان می‌تواند مفید باشد:

  • دست به سینه و با حالتی طلبکارانه ننشینید.
  • مهربان و خوشرو باشید اما از تظاهر به آن‌ها جلوگیری کنید.
  • رابطه چشمی برقرار کنید.
  • مانند حالتی که همسرتان نشسته است، بنشینید.

نهمین مهارت قاطی نکردن موضوعات است

زمانی که با همسرتان گفتگو می‌کنید تا مشکل خاصی را در رابطه‌تان برطرف کنید، روی همان موضوع تمرکز داشته باشید. یادآوری مشکلات و موضوعات گذشته تنها به ایجاد تنش خواهد انجامید. فراموش نکنید ربط دادن موضوعات مختلف به یکدیگر، هیچ کمکی به نتیجه‌گیری مفید از گفتگو با همسرتان نخواهد کرد.

دهمین مهارت اصلاح لحن بیان در صحبت با همسر است

در گفتگو با همسرتان لحن بیان مناسب می‌تواند از تنش‌های احتمالی جلوگیری کند. بسیاری از مواقع ممکن است حرف درستی را بزنید اما طرز بیان نامناسبتان‌، حس بد و توهین‌آمیز به او القا کند و به‌جای حل مشکلتان، یک مشکل جدیدتر شکل گیرد. مهارت درست صحبت کردن را بیاموزید تا حرف‌هایتان نشانی از پرخاش، تحقیر یا تهاجم را نداشته باشند.

گفتگو با همسر

دهمین مهارت احترام گذاشتن به خط قرمزهای یکدیگر است

اگر شما به حریم شخصی و خط قرمزهای همسرتان احترام بگذارید، او نیز احترام متقابلی را برای شما قائل خواهد شد. سعی کنید حتی در مکالمات متشنجی که عصبانی هستید، متوجه کلماتی که از دهانتان خارج می‌شود باشید. صحبت کردن درباره اعتقادات شخصی، خانواده و سلایق افراد نتیجه خوبی را در این دسته از مکالمات ندارد.

برای گفتگو با همسرتان به‌جای این مسائل، از نقاط قوت همسرتان صحبت کنید و حرف‌های دیگر را اگر الزامی برای بیانشان وجود دارد، به یک زمان بهتر موکول کنید.

یازدهمین مهارت بی طرفی و بدون قضاوت بودن است

جایگاه خودتان را در رابطه با همسرتان بدانید و سعی نکنید در مقام یک قاضی قرار بگیرید. همسرتان هر اشتباهی هم که کرده باشد، وظیفه شما این است که به‌جای گناهکار دانستن او، به حرف‌هایش گوش کنید. سپس با ایجاد یک فضای دوستانه، اشتباهش را در کمال احترام به او گوشزد کنید تا خودش را اصلاح کند.

دوازدهمین مهارت هنر صحبت کردن درباره همه چیز است

گفتگو با همسرتان نباید تنها برای اتفاق‌های خاص یا مشکلات باشد. او قبل از هر چیزی نزدیک‌ترین فرد به شما است. شما باید بتوانید فضایی چنان دوستانه را میان خودتان به‌وجود آورید که بخواهید همه چیز را برای یکدیگر بازگو کنید.

چنین فضایی کمک می‌کند تا میان خودتان صمیمیت ایجاد کنید و در زمان مکالمات تنش زا می‌تواند آرامش را به شما برگرداند.

سخن نهایی

انسان‌ها تا قبل از آن‌که ازدواج کنند به آدم‌های مختلفی در زندگیشان نزدیک هستند، از جمله خانواده و دوستانی که دارند. اما زمانی که ازدواج می‌کنند، هیچ‌کسی به آن‌ها نزدیک‌تر از همسرشان نخواهد بود. به‌همین دلیل باید یک سری از مهارت‌ها را برای حفظ آرامش و پایداری زندگی‌شان، کسب کنند.

مهارت‌های مختلفی برای داشتن یک زندگی سرشار از محبت و آرامش وجود دارد اما اصلی‌ترین مواردی که باید بیاموزید، مربوط به اصول گفتگو با همسرتان است. شما باید او را مانند یک دوست بدانید.

چون افراد در ارتباط با دوستانشان روی نقاط قوت آن‌ها تاکید دارند و سعی می‌کنند تا اشتباهات آن‌ها را در نظر نگیرند. این حرف به معنای آن نیست که باید از تمام خطاهای همسرتان بگذرید، بلکه باید بدانید آن‌ها را در چه زمانی مطرح کنید.

احترام و اعتماد دو مهارت کلیدی در مکالمه با همسرتان است. با رعایت این دو باید خوب گوش دادن را یاد بگیرید تا از خدشه‌دار شدن خوشبختی خود جلوگیری کنید.

آیا شما هم مهارت گفتگو با همسر برای حل مشکلات زندگی را دارید؟با ما به اشتراک بگذارید. گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی نقش مهمی در بهبود شرایط زوجین و حل اختلافات بر عهده دارد.

021-28424894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره