از نظر بسیاری افراد، بزرگ کردن یک نوجوان، آزاردهنده ترین فصل والدین است. نظم و انضباط به طور فزاینده ای دشوار می شود و کوتاه بیایید و چه زمانی محکم بایستید، چه زمانی مداخله کنید و چه زمانی بگذارید زندگی کند. ارتباطات اغلب یکی از سخت ترین مین های زمینی برای حرکت در زمان بلوغ و نوجوانی فرزندتان است. تلاشی که بدانید چه چیزی بگویید، چه موقع آن را بگویید و چگونه آن را بگویید. این مکالمات و تصمیمات تنها زمانی چالش برانگیزتر می شوند که فرزندتان با عشق در نوجوانی مواجه شود.
عشق در نوجوانی
همه ما عشق را تجربه کرده ایم. ما والدین، برادران، خواهران، دوستان و حتی حیوانات خانگی را دوست داشته ایم (و مورد علاقه آنها هستیم). اما عشق رمانتیک فرق می کند. این احساس شدید و جدید برخلاف هر یک از این روش های دیگر عشق ورزی است. عاشق شدن نوجوانان برای والدین می تواند سخت باشد و در خیلی مواقع نمی دانند که چه اقدامی انجام دهند. اگر والدین یک نوجوان هستید، قبل از شروع روابط به بحث در مورد این جنبه های مهم روابط با فرزند خود بپردازید:
1. با فرزندتان رابطه خوبی داشته باشید
به منظور اطمینان از ایمن بودن فرزندتان و آزمایش بی پروایی، هیچ جایگزینی بهتر از پیوند والدین و فرزند وجود ندارد. این به کودکان کمک می کند تا در مورد همه چیز – خوب، جالب یا بد – با والدین خود صحبت کنند.
2. یک رابطه سالم را تعریف کنید
حتماً به نوجوان خود در مورد پایه های یک رابطه سالم آموزش دهید. توضیح دهید که یک رابطه سالم از احترام، درک متقابل، اعتماد، صداقت، ارتباطات و پشتیبانی ناشی می شود.
یک رابطه باید از مرزهای سالم تشکیل شود که هر دو شریک به طور یکسان به آن احترام بگذارند. یک شریک خوب شما را همانطور که هست می پذیرد، از انتخاب های شخصی خود پشتیبانی می کند و دستاوردهای شما را ستایش می کند. یک رابطه سالم همچنین به هر دو شریک اجازه می دهد تا منافع و دوستی های خارج را حفظ کنند و مانع آزادی شخصی هر یک از شرکا نمی شود.
3. توصیف انواع سوء استفاده و هشدارهای اجتماعی
انواع سوء استفاده وجود دارد که نوجوان شما باید از آنها آگاه شود. این موارد شامل سوء استفاده جسمی، عاطفی، جنسی، مالی و دیجیتالی است.
- سوءاستفاده جسمی زمانی اتفاق می افتد که فرد از نیروی جسمی برای صدمه دیدن به دیگری استفاده می کند، اما لازم نیست به صدمات دیدنی منجر شود. ضرب و شتم، لگد زدن، فشار دادن، نیشگون، خفگی و استفاده از سلاح، همه سوء استفاده بدنی هستند.
- سوء استفاده عاطفی می تواند به شکل توهین، تحقیر، تخریب و ارعاب باشد. سوء استفاده عاطفی می تواند مستلزم انزوا، اجبار یا استفاده از ترس یا گناه برای کنترل یا ضرب و شتم باشد.
- سوء استفاده جنسی شامل عملی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر توانایی فرد در کنترل فعالیت جنسی خود و شرایط پیرامون آن تأثیر می گذارد. این می تواند اشکال مختلفی از جمله فعالیت جنسی اجباری، استفاده از وسایل دیگر برای فشار آوردن به یک فعالیت و محدود کردن دسترسی به کاندوم یا کنترل تولد باشد.
- سوءاستفاده مالی نوعی سوءاستفاده عاطفی است که از پول یا موارد مادی به عنوان وسیله ای برای قدرت و کنترل شخص دیگر استفاده می کند.
- سوء استفاده دیجیتال هر نوع سوءاستفاده عاطفی با استفاده از فناوری است. فرد ممکن است برای ترساندن، آزار و اذیت و آزار شخص از رسانه های اجتماعی، پیام کوتاه یا سایر ابزارهای تکنولوژیکی استفاده کند.
اگر در مورد نحوه آموزش به نوجوان خود اطمینان ندارید که بین یک رابطه سالم و ناسالم تمایز قایل شود یا در صورت تمایل به آگاهی بیشتر در مورد علائم هشدار دهنده سوء استفاده از روابط یا ارتقاء روابط مثبت، با گروه مشاوره نیک همراه تماس بگیرید.

4. اختلاف بین هوس و عشق را توضیح دهید
تمایز بین عشق و هوس می تواند برای بسیاری از بزرگسالان دشوار باشد. تصور کنید که این توضیح برای نوجوانی که برای اولین بار احساسات جدید زیادی را تجربه می کند، می تواند چقدر پیچیده باشد. برای نوجوان خود توضیح دهید که جذابیت و هوس، پاسخهای فیزیولوژیکی هستند که می توانند جدا از احساسات باشند. اطمینان حاصل کنید که او می فهمد که هوس همان عشق نیست.
5. درباره رابطه جنسی صحبت کنید
اگرچه ممکن است این گفتگو را کنار بگذارید، به نفع همه است که با نوجوان خود در مورد رابطه جنسی صحبت کنید. از خود بپرسید که آیا می خواهید نوجوانتان این اطلاعات را از شما یا شخص دیگری بشنود. به نوجوان خود اجازه دهید همه مسائل را از شما بشنود. جوانب مثبت و منفی را صادقانه بحث کنید. در مورد سؤالات اخلاقی، ارزش ها و مسئولیت های مرتبط با عقاید شخصی یا مذهبی صحبت کنید.
6- محدودیت ها و انتظارات را تنظیم کنید
مهم است که انتظارات و مرزهایی را که اکنون در رابطه با دوستیابی نوجوان خود دارید تعیین کنید نه اینکه بعداً آنها را مشخص کنید. به نوجوان خود قوانینی را که ممکن است داشته باشید، مطلع کنید، از قبیل محدودیت هایی که دارد و سایر مواردی که ممکن است داشته باشید را بدانید. همچنین به نوجوان خود فرصتی دهید تا در بحث مشارکت داشته باشد، که می تواند به تقویت اعتمادش به شما کمک کند.
7. احتیاط کنید
از همه مهمتر، هنگام گفتگو با نوجوان خود در مورد دوستیابی و روابط، احترام بگذارید. اگر با نوجوان خود به روشی ملایم ارتباط برقرار كنید و به عقاید وی احترام بگذارید، در این صورت نوجوان شما خیلی بیشتر از این را برای شما انجام خواهد داد و به شما نزدیک تر خواهد شد. این به ایجاد ارتباط سالم و باز بین شما و فرزندتان کمک می کند و در نهایت می تواند باعث افزایش عزت نفس نوجوان شما شود.
8. کمک بخواهید
در صورت تلاش برای گفتگو با نوجوان خود در مورد دوستیابی و تمایلات جنسی، منابع حمایت وجود دارد. علاوه بر توصیه ما، منابع بیشماری به صورت آنلاین وجود دارد که به شما در شروع گفتگو سازنده کمک می کند. علاوه بر این، اگر نوجوان شما مشكلات ارتباطی را تجربه می كند و یا صحبت های شما در مورد روابط خوب پیش نمی رود، به دنبال یك خانواده درمانی باشید كه بتواند به واسطه گفتگوها و ارتقاء هوش هیجانی و رفتارهای سالم کمک كند. آموزش فرزندانتان به معنای بودن در یک رابطه سالم بسیار مهم است که باید آن را به یک فرصت تبدیل کنید و حتی ممکن است روزی زندگی او را نجات دهد.
چرا عاشق می شویم؟
عشق غنای زندگی ما را می افزاید. وقتی افراد نسبت به دیگران احساس نزدیکی کنند، آنها شادتر و حتی سالم تر هستند. عشق به ما کمک می کند تا احساس مهم بودن، درک و امنیت کنیم.
اما هر نوع عشق احساس متمایز خود را دارد. نوع عشقی که برای والدین احساس می کنیم با عشق ما به برادر، کودک یا بهترین دوست متفاوت است. و عشقی که در روابط عاشقانه احساس می کنیم در نوع خود بی نظیر است.
توانایی ما در عاشق شدن در دوران نوجوانی رشد می کند. نوجوانان در سراسر جهان متوجه احساسات پرشور و جذابیت می شوند. حتی در فرهنگ هایی که به مردم اجازه اعمال یا ابراز این احساسات داده نمی شود، این حس هنوز هم وجود دارند. این یک بخش طبیعی از رشد و نمو برای رشد احساسات عاشقانه و جذابیت های جنسی برای دیگران است. این احساسات جدید می توانند هیجان انگیز باشند – یا حتی در ابتدا گیج کننده باشند.
عشق نوجوانی پایدار است؟
نوجوانان معمولا روابط کوتاه تری دارند زیرا در بزرگسالی به طور غریزی به دنبال تجربیات مختلف هستیم و چیزهای مختلفی را امتحان می کنیم. این همه بخشی است برای کشف اینکه چه کسی هستیم، چه چیزی ارزش قائل هستیم و چه چیزی را از زندگی می خواهیم.
یکی دیگر از دلایلی که تمایل داریم روابط کمتری در نوجوانان خود داشته باشیم این است که چیزهایی که از یک رابطه می خواهیم به مرور زمان تغییر می کند. در نوجوانان روابط عمدتا مربوط به جذابیت جسمی است. اما در زمان رسیدن بچه ها به 20 سال یا بالاتر ، آنها ویژگی های درونی یک فرد را به عنوان مهم ترین فاکتور ارزیابی می کنند.
در نوجوانان، روابط بیشتر مربوط به تفریح است. دوستیابی می تواند به عنوان یک راه عالی برای داشتن شخصی برای رفتن به مکان ها و انجام کارهایی به نظر برسد. یکی دیگر از دلایل عشق در نوجوانی اینست که اگر دوستان و اطرافیان نوجوان همه با کسی دوست باشند، ممکن است او نیز به خود فشار بیاورد تا دوست پسر یا دوست دختر پیدا کند.
با این حال، در اواخر نوجوانی، روابط کمتر به سمت سرگرمی است. نزدیکی، اشتراک و اعتماد به نفس برای هر دو نفر اهمیت بیشتری می یابد. با رسیدن به بیست سالگی، بیشتر دختران و پسران از حمایت، نزدیکی و ارتباطات و همچنین شور و اشتیاق برخوردارند. این زمانی است که مردم در دراز مدت به فکر پیدا کردن عشقی هستند که ماندگار خواهد شد.
توجه:
دوره نوجوانی هر فرد از نظر تغییرات جسمی و همچنین فرایندهای فکری احتمالاً یکی از بی ثبات ترین هاست. همچنین برای مادران نیز مهلک ترین زمان است زیرا در این مرحله است که تأثیر والدین به سرعت رو به زوال می رود و راهنمایی آنها را در مورد عشق در نوجوانی برای فرزندان بسیار دشوار می کند. در این مواقع می توانید از مشاوره خانواده کمک بگیرید.
گروه مشاوره خانواده نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی نقش بسیار موثری در بهبود روابط خانواده ها بر عهده دارد.
021-28424894