نکات کلیدی در رفتار مناسب با خانواده شوهر

رفتار مناسب با خانواده شوهر

نمی‌توان جایگاه خانواده همسر، به ویژه در ازدواج‌های ایرانی را دست کم گرفت. خانواده همسر بخشی جدایی‌ناپذیر از هر پیوندی است. چه بخواهید چه نخواهید، خانواده همسرتان نقش پررنگی در زندگی شما دارند. اما بهتر است از قضاوت در مورد آن‌ها دست بردارید و با دید باز و مثبت به روابطتان نگاه کنید. هدف و تلاش همه خانواده‌ها تنها شادی و خوشبختی فرزندانشان است، پس باید یادگیری نحوه رفتار مناسب با خانواده شوهر خود را در اولویت قرار دهید.

این احتمال وجود دارد که همسر شما بسیار به خانواده‌اش وابسته باشد، پس شما نیز باید راهی را برای دوست داشتن آن‌ها پیدا کنید. در ادامه چندین راه برای در پیش گرفتن رفتار مناسب با خانواده شوهر معرفی می‌کنیم، پس تا انتهای این مطلب با ما بمانید.

چرا داشتن روابط و رفتار خوب با خانواده شوهر کمی دشوار است؟

می‌توان به دلایل زیادی اشاره کرد که چرا مدیریت روابط با خانواده همسر بسیار دشوار است. اما در اصل، دو موضوع مرزها و انتظار‌ها از تمامی دلایل دیگر اهمیت بیشتری دارند. خانواده همسرتان می‌توانند گاهی انتظارهای نسبتا عجیبی از شما یا فرزندشان داشته باشند.

به‌عنوان مثال، مادرشوهری که در خانه پسرش مانند خانه خودش رفتار می‌کند، پدرشوهری که ناخواسته مشاوره شغلی می‌دهد، یا خانواده همسری که از پول برای کنترل یک زوج استفاده می‌کنند، هیچ ارزشی برای حد و مرز و احترا به حریم شخصی زوجین قائل نیستند.

انتظار‌های برآورده نشده نیز همه روابط را تحت فشار قرار می‌دهند. اما از آن‌جایی که این خواسته‌ها از سمت خانواده همسر هستند، می‌توانند مشکل‌ساز شوند.

احترام نگذاشتن به حریم خصوصی و مرزها و همچنین توقع بالا داشتن از افراد، معمولا پس از تکرار زیاد به عادت تبدیل می‌شوند و به‌طور کلی تغییر این عادت‌ها غیرممکن است. به‌همین دلیل رفتار مناسب با خانواده شوهر به یک چالش دشوار تبدیل می‌شود.

با این‌حال در بخش‌های بعد به راهکارهایی اشاره می‌کنیم که نکات کلیدی در این زمینه هستند.

رفتار مناسب با خانواده شوهر

1. موضوع را با همسرتان در میان بگذارید

اولین قدم برای غلبه بر نگرانی‌هایتان، در میان گذاشتن آن‌ها با همسرتان است. در مورد خانواده او کنجکاو باشید. از همسرتان در مورد خصوصیت‌های اخلاقی خانواده‌اش بپرسید تا بیشتر آن‌ها را بشناسید. اگر احساس کردید با آن‌ها مشکلی دارید، می‌توانید از همسرتان بخواهید تا واسطه شود و به اختلاف‌ها پایان دهد.

2. رفت و آمد با خانواده همسر

قبل از یادگیری رفتار مناسب با خانواده شوهر بدانید که بزرگترین اشتباه در رفت و آمد با آن‌ها، زیاده‌روی کردن است. برخی گمان می‌کنند هر چه بیشتر به خانه خانواده همسر خود بروند، بیشتر در دل آن‌ها جای می‌گیرند.

افراط در این کار تنها باعث شکسته شدن حرمت‌ها و پیش کشیدن حرف‌هایی می‌شود که نباید گفت و شنید. فواصل زمانی مناسبی را برای این دید و بازدیدها مشخص کرده و مدت زمان ماندنتان در آن‌جا را مدیریت کنید.

3. حد و مرز تعیین کنید

مرزها، بایدها و نبایدهای رفتار درست با خانواده شوهر هستند. در تعیین آن‌ها شما و همسرتان باید باهم تصمیم بگیرید. دیدارهای غیر ضروری را به حداقل برسانید، وابستگی خود به خانواده‌تان را کمتر کنید، اجازه ندهید خانواده همسرتان از شما توقع بی‌جا داشته باشند و این موضوع را به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به آن‌ها گوشزد کنید.

رفتار مناسب با خانواده شوهر

4. مباحث بحث‌برانگیز را پیش نکشید

موضوع‌های خاصی وجود دارد که به احتمال زیاد بین شما و خانواده همسرتان درگیری ایجاد می‌کند. مباحثی مثل سیاست، مذهب یا روش فرزند‌پروری شما، مواردی هستند که توصیه می‌کنیم به‌طور کلی از بیان آن‌ها اجتناب کنید.

اگر نمی‌توانید از این مسائل حرف نزنید، پس محترمانه رفتار کرده و سعی کنید موضوع را از دیدگاه آن‌ها ببینید. وقتی اختلاف نظر دارید، با آرامش و احترام صحبت کنید و از انتقاد آشکار بپرهیزید. با لحن تند حرف زدن، فقط اوضاع را بدتر خواهد کرد.

5. با خانواده همسرتان نقاط اشتراک را پیدا کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای داشتن رفتار مناسب با خانواده شوهر این است که آن‌ها را بهتر بشناسید. از آن‌ها در مورد زندگی، علایق و نظرشان در مورد موضوع‌های مختلف بپرسید. هرچه بیشتر در موردشان بدانید، پیدا کردن زمینه‌های مشترک و ایجاد یک رابطه قوی و در پیش گرفتن رفتار صحیح با خانواده همسر برای شما آسان‌تر خواهد بود.

6. صبور باشید

شکل‌گیری یک رابطه خوب و صمیمانه با خانواده همسر به زمان نیاز دارد. روابط خوب یک شبه شکل نمی‌گیرند، پس صبور باشید و اجازه دهید هر دو طرف به شناخت کافی از یکدیگر برسند.

7. در مورد خانواده همسرتان پیش داوری نکنید

یکی از مسائلی که مانع داشتن روابط و رفتار صحیح با خانواده شوهر می‌شود، پیش‌داوری کردن در مورد آن‌ها است. این کار تنها روابط دو خانواده را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و اثرات منفی به‌دنبال دارد.

رفتار مناسب با خانواده شوهر

8. مشکلات زناشویی خود را با خانواده همسرتان در میان نگذارید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که زوج‌ها مرتکب می‌شوند، در میان گذاشتن مشکلات شخصیشان با خانواده‌ها است. هر اتفاقی که میان شما می‌افتد، باید بین خودتان حل شود. نیازی نیست خانواده‌‌ها را درگیر چنین مسائلی کنید.

9. نقش خود را بدانید

اگر مردی با مادر زنش مشکل دارد، همسرش باید به این موضوع رسیدگی کند. همچنین اگر زنی رفتار مناسب با خانواده شوهر خود را نمی‌داند و با مادرشوهرش به مشکل برخورده، این وظیفه مرد است که برای حل آن اقدام کند. در هر دو صورت، فردی که رابطه نزدیک‌تری با خانواده دارد، باید برای آشتی دادن و برقراری صلح پیش‌قدم شود.

همچنین بخوانید: چرا همسرم دوستم نداره و چطور دل او را مجدد به دست آورم؟

10. طفره رفتن را یاد بگیرید

بعضی مواقع، افراد نصیحت یا نظرهایی را از خانواده همسر خود می‌شنوند که برای آن‌ها قابل ‌قبول نیست. به جای واکنش نادرست نشان دادن، برای جلوگیری از بروز هر نوع مشاجره‌ای بهتر است که یک پاسخ مودبانه بدهید. برای مثال، می‌توانید از جمله: ایده جالبی است یا به آن فکر خواهم کرد استفاده کنید.

اگر شخص بر نظر خود پافشاری کرد، یک مکالمه مودبانه را امتحان کنید و به‌عنوان مثال بگویید ایده خوبی است، اما ما این کار را به این روش انجام می‌دهیم. یا نظر شما محترم است اما ما مشکلی با این موضوع نداریم.

11. به نفع هیچکس مداخله نکنید

به بحث کردن همسرتان با خانواده‌اش هرگز واکنش نشان ندهید. حتی اگر شاهد مشاجره آن‌ها با یکدیگر بودید، خود را به کارهای دیگر مشغول کنید. با این کار ارزش و احترام خود نزد آن‌ها را دو چندان می‌کنید. گاهی بهترین رفتار مناسب با خانواده شوهر، سکوت و نظاره‌گر بودن است.

12. به احساس خانواده همسرتان احترام بگذارید

درک کردن احساس عمیقی که خانواده همسرتان نسبت به او دارند نباید کار سختی باشد. به این حس آن‌ها احترام بگذارید و همسرتان را به برخورد متقابل و درست تشویق کنید. به مرور زمان این محبت شامل حال شما نیز خواهد شد.

13. همیشه مهربان باشید

بسیار مهم است که در تمام تعامل‌های خود با اعضای خانواده همسرتان با مهربانی برخورد کنید. با آن‌ها صمیمانه احوال‌پرسی کنید و همیشه با لحنی محترمانه حرف بزنید. حتی اگر احساس کردید که آن‌ها با شما چنین رفتاری را ندارند، از برخورد محترمانه خود دست نکشید.

14. رک و بی‌پرده صحبت کنید

اگر هنگام صحبت کردن با خانواده همسرتان برایتان دلخوری پیش آمد، ناراحتی خود را واضح و روشن ابراز کنید. دلیلی ندارد که مسائل را در خودتان بریزید، وقتی می‌توانید با حرف زدن آن‌ها را حل کنید و رفتار مناسب با خانواده شوهر خود را یاد بگیرید.

رفتار مناسب با خانواده شوهر

15. همسرتان را محدود نکنید

به همسرتان اجازه دهید گاهی بدون شما به منزل خانواده‌اش سر بزند و او را برای این موضوع تحت فشار نگذارید. با این کار به او می‌فهمانید که برایش تعیین تکلیف نمی‌کنید و از سوی دیگر او نیز شما را برای رفت و آمدتان آزاد خواهد گذاشت.

16. احساسات خود را کنترل کنید

بهتر است برای داشتن رفتار مناسب با خانواده شوهر ابتدا احساسات خود را کنترل کنید. معمولا تمام رفتارهای شما زیر نظر گرفته می‌شوند پس طبیعی است که از بعضی رفتارهایتان سو برداشت شود. ممکن است گاهی به دلیل اختلاف‌های فرهنگی یا اعتقادی، اتفاق‌هایی بیافتد که شما را عصبانی یا مضطرب کند.

سعی کنید آرامش و متانت خود را حفظ کرده و در کمال احترام مخالفت خود را اعلام کنید. قبل از هر برخوردی یاد بگیرید چگونه بر خود مسلط شوید. می‌توانید برای مدت کوتاهی سکوت کنید یا از جمع فاصله بگیرید.

وقتی اعضای یک خانواده در هارمونی زندگی نمی‌کنند، شرایط بسیار استرس‌زا می‌شوند. به یاد داشته باشید که اگر مشکلات بین خود و خانواده همسرتان را حل نشده باقی بگذارید، خود‌ به‌خود به یک درگیری بزرگ دامن زده‌اید.

وقتی شما یک طرف این دعوا هستید و خانواده همسرتان در طرف دیگر، تنها کسی که در این میان ضربه می‌خورد همسرتان است. هیچ کس نمی‌گوید که در پیش گرفتن رفتار مناسب با خانواده شوهر کار آسانی خواهد بود،اما راه‌هایی برای تعامل با آن‌ها وجود دارد.

به خاطر سلامت روان خود و همچنین در صلح نگه داشتن زندگیتان، تنش‌ها را به حداقل برسانیدو اما فراموش نکنید به حد و مرزهایی که ایجاد کردید، پایبند بمانید.

سخن نهایی

کنار آمدن با خانواده همسرتان همیشه آسان نیست، اما امکان‌پذیر است. با گذشت زمان، صبر و تلاش می‌توانید یک رابطه قوی و سالم با آن‌ها ایجاد کنید. اگر همه چیز را امتحان کرده‌اید و هنوز در تلاش برای داشتن رفتار مناسب با خانواده شوهر خود هستید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که از مشاور کمک بگیرید.

یک مشاور خانواده می‌تواند به شما در حل مسائلی که مانع از داشتن یک رابطه سالم با خانواده همسرتان می‌شود کمک کند. می‌توانید با گروه مشاوران مرکز نیک همراه تماس بگیرید و یک وقت مشاوره برای خود رزرو کنید.

شما چه نکات دیگری را برای رفتار مناسب با خانواده شوهر سراغ دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید. ما در گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی به شما در ارتباطتان با خانواده همسر کمک می‌کنیم.

021-28424894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره