تاثیر دروغ در زندگی زناشویی و چطور با آن مقابله کنید

تاثیر دروغ در زندگی زناشویی و چطور با آن مقابله کنید

یکی از بدترین رفتارها در زندگی دروغ گفتن است. دروغگویی می‌تواند به هر رابطه‌ای آسیب بزند اما تاثیر دروغ در زندگی زناشویی بیشتر خواهد بود. چنین عمل ناپسندی می‌تواند ریشه‌های زندگی را به ‌آرامی نابود کند و حس بی‌اعتمادی را در بین زن و شوهر به‌وجود آورد.

بسیاری از افرادی به‌ دلایلی مثل ترس و تربیت خانوادگی به‌راحتی برای توجیه کارهای خود دروغ می‌گویند. شاید از نظر برخی افراد دروغ‌های کوچک اهمیت زیادی ندارند اما شخص به‌مرور به این کار عادت می‌کند و در موقعیت‌های مختلف زندگی دست از دروغ‌گویی برنمی‌دارد.

با این مقدمه در ادامه مطلب می‌خواهیم به بررسی تاثیر دروغ در زندگی زناشویی، دلیل و نحوه رفع آن بپردازیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع تا انتها همراه ما باشید.

تاثیر دروغ در زندگی زناشویی

دلیل اصلی دروغگو بودن شخص به تربیت خانوادگی او باز می‌گردد. معمولا افراد در سنین پایین به دلایلی مثل ترس از پدر و مادر در زمان انجام کاری اشتباه دروغ می‌گویند. در نتیجه به‌مرور زمان دروغ‌گویی جزوی از خصوصیات رفتاری این افراد می‌شود.

مهم‌ترین تاثیر دروغ در زندگی زناشویی بروز بی‌اعتمادی بین همسران است. دروغ به‌مرور زندگی مشترک را از پایه نابود می‌کند. دروغ‌گویی می‌تواند مرتبط با مشکلات روانی و توقعات بالای همسر نیز باشد. با دروغ‌گویی طلاق عاطفی بین دو شخص رخ می‌دهد. همچنین فرزندان خانواده با مشاهده رفتارهای والدین از آن‌ها یاد می‌گیرند و خصلت دروغگویی جزوی از رفتار آن‌ها می‌شود.

در بعضی مواقع افراد به دلیل واکنش‌ها و برخورد تند همسر از گفتن حقیقت فرار می‌کنند و برای حفظ آرامش شریک زندگی خود و جلوگیری از دعوا به دروغ گفتن پناه می‌برند. این یعنی شخص به دلیل ترسی که در وجودش دارد دروغ می‌گوید. اما به‌هر حال انجام این کار در هیچ شرایطی توجیه‌ ندارد.

معمولا افراد دروغگو اعتماد به ‌نفس پایینی دارند و از دیدگاه و قضاوت‌های دیگران می‌ترسند. اعتماد به نفس این اشخاص آسیب دیده است و می‌خواهند با دروغگویی خود را بهتر از آنچه که هستند، نشان دهند. این افراد تلاش می‌کنند تا اشتباهات، احساس گناه و به‌طور کلی ضعف‌های خود را با دروغگویی بپوشانند. در چنین شرایطی افراد باید برای درمان اعتماد به نفس ضعیف خود به یک روانشناس مراجعه کنند.

برخی از افراد در زندگی مشترک انتظارات بالایی از همسر خود دارند. در نتیجه همسر این افراد این کار را برای جلب توجه آن‌ها انجام می‌دهند. معمولا افرادی که از همسرشان توقعات نابجایی دارند با تخریب او سعی دارند او را تبدیل به شخص ایده‌آل خود کنند. این رفتار باعث خواهد شد تا همسر چنین فردی با او صادق نباشد و برای جلوگیری از تحقیر شدن در رابطه در هر شرایطی دروغ بگوید.

تاثیر دروغ در زندگی زناشویی و چطور با آن مقابله کنید

بعضی دروغ‌ها به نظر بی‌اهمیت و کوچک هستند اما باید بدانید حتی آن‌ها می‌توانند در زندگی مشترک بی‌اعتمادی و شک ایجاد کنند. از طرفی دروغ از میزان صمیمیت و همدلی بین همسران می‌کاهد.

افراد دروغگو به مرور زمان از جانب دیگران طرد می‌شوند و دیگر در بین سایر انسان‌ها محبوبیت نخواهند داشت. وجود احترام متقابل مهم‌ترین عامل برای داشتن زندگی زناشویی آرام است. یک تاثیر دروغ در زندگی زناشویی از بین بردن این حس احترام است.

معمولا افراد با گفتن یک دروغ کوچک و به نظر بی‌اهمیت مجبور به گفتن دروغ‌های بزرگتری می‌شوند تا به اعتبار و آبروی آن‌ها صدمه‌ای نرسد.

دلایل دروغگویی در روابط چیست؟

اگرچه دروغگویی در حالت کلی خصلت خوبی نیست اما افراد ممکن است در زمان چنین رفتاری نیت خوب یا بد داشته باشند. دلایل دروغگویی شامل موارد زیر است:

  • تلاش برای محافظت از احساسات سایر افراد
  • جلوگیری از دعوا، حقارت و درگیری
  • ترس از دست دادن افرادی که دوستشان دارند.
  • ترس از طرد شدن از جانب همسر
  • این افراد به‌دلیل اعتماد به ‌نفس کم دوست دارند خود را بهتر از آن‌چه که هستند جلوه دهند و به‌نوعی از خود واقعیشان فرار می‌کنند.
  • ترس از ایجاد تغییر در شیوه زندگی
  • تلاش برای حفظ موقعیتی خاص
  • ضعف در مهارت‌های ارتباطی

همه افراد افکاری درونی دارند که علاقه‌ای ندارند آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارند. با گفتن بعضی از تفکرات ممکن است شخص به ‌علت دیدگاهی که دارد از جانب دیگران سرکوب شود.

تاثیر دروغ در زندگی زناشویی و چطور با آن مقابله کنید

با گذر زمان تفکرات و دیدگاه‌های اشخاص تغییر می‌کند. انسان‌ها در سنی آرزوهای جدیدی در سر دارند و این خواسته‌های جدید در تفکرات و دیدگاه‌های آن‌ها نیز تاثیر می‌گذارد.

بسیاری از افراد نمی‌توانند با همسر خود ارتباط کلامی درستی داشته باشند و در نتیجه در بروز احساسات خود با مشکل روبرو می‌شوند. این افراد خواسته‌های واقعی خود را پشت دروغ پنهان می‌کنند.

برخی افراد تصور می‌کنند که گفتن دروغ مصلحتی ایرادی ندارد و احتیاجی نیست تا همسرشان را از حقیقت با خبر کنند. همه افراد باید بدانند که گفتن حقیقتی که باعث ناراحتی شخص می‌شود، ارزش بالاتری نسبت به دروغ مصلحتی دارد. افراد ممکن است به علت مسائل محیطی، اجتماعی و اقتصادی دروغ بگویند اما در چنین شرایطی نیز پنهان‌کاری و نگفتن حقیقت کار درستی نیست.

چگونه ریشه دروغ را در زندگی مشترک از بین ببریم؟

اکنون که با علل و تاثیر دروغ در زندگی زناشویی آشنا شدید، راهکارهای زیر به شما کمک می‌کنند با آن مقابله کنید:

  • شما باید قبل از ازدواج در انتخاب همسر خود دقت کنید. در دوره آشنایی دروغ‌هایی را که از همسرتان می‌شنوید جدی بگیرید و به امید تغییر دادن آن شخص با او ازدواج نکنید.
  • اگر احساس می‌کنید همسرتان خیلی دروغ می‌گوید یا پنهان‌کاری می‌کند، شاید بد نباشد کمی در رفتار و برخورد خود با او تامل کنید.
  • بهتر است رفیق همسر خود باشید تا با شما احساس راحتی کند و با هر اتفاقی دلیلی برای دروغ گفتن پیدا نکند.
  • اگر خودتان در رابطه به همسرتان دروغ گفته‌اید، بهتر است از او عذرخواهی کنید و از تکرار چنین اشتباهی بپرهیزید.
  • در مواقعی از گفتن حقیقت می‌ترسید یا نگران واکنش ناخوشایندی از سمت همسرتان هستید، بهتر است سکوت کنید. در چنین شرایطی به جای دروغ باید گفتن حقیقت را به زمان دیگری موکول کنید.
  • اگر خودتان نمی‌توانید این مشکل را با رفتار صحیح و ارتباط با همسرتان حل کنید حتما از یک روانشناس کمک بگیرید.

تاثیر دروغ در زندگی زناشویی و چطور با آن مقابله کنید

سخن نهایی

دروغ در هر رابطه‌ای می‌تواند باعث سردی و بی‌اعتمادی بین افراد شود. تاثیر دروغ در زندگی زناشویی شامل بی‌اعتمادی، طلاق عاطفی و تربیت نادرست فرزندان می‌شود. دلایل نگفتن حقیقت می‌تواند مربوط به واکنش‌های تند و افراطی همسر، تربیت خانوادگی و ترس باشد. با گفتن دروغ‌های کوچک مجبور خواهید شد تا این روند را برای پنهان نگه داشتن حقیقت ادامه دهید.

اگر خودتان یا همسرتان به دروغگویی عادت کرده‌اید برای ترک این رفتار ناخوشایند بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید تا با دانش کافی شما را در این زمینه راهنمایی کند.

آیا شما هم تجربیاتی در مورد تاثیر دروغ در زندگی زناشویی دارید؟با ما به اشتراک بگذارید. گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی نقش مهمی در بهبود شرایط زوجین و حل اختلافات بر عهده دارد.

021-28424894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره