زندگی بعد از طلاق چطور پس از جدایی مجددا شاد باشید

زندگی بعد از طلاق

طلاق یکی از بزرگترین اتفاقاتی است که احتمال وقوع آن در زندگی هر کسی وجود دارد. خیلی از افراد از طلاق و جدایی وحشت دارند و حتی ممکن است به خاطر جلوگیری از گرفتاری به این وحشت، تمام مشکلات زندگی مشترک را تحمل کنند. اما آیا طلاق به اندازه‌ای سخت و طاقت فرسا است که افراد این‌طور از آن دوری می‌کنند؟ حقیقت این است که با وجود سختی و مشکلاتی که در زندگی بعد از طلاق به وجود می‌آیند، این اتفاق غیر قابل تحمل نیست.

اگر در حال حاضر درگیر فرآیند طلاق و جدایی هستید، ممکن است فکر کنید پس از آن باید قید خوشحالی و شادی را بزنید. اما با این‌که داشتن یک آینده درخشان شاید در شرایط فعلی‌تان برایتان غیرممکن به نظر برسد، امکان تجربه یک زندگی شادتر بعد از طلاق بیشتر از چیزی است که فکر می‌کنید.

برای این‌که بتوانید به جلو حرکت کنید و تجربه‌های تلخ گذشته را پشت سر بگذارید، حتما تا انتها همراه ما باشید و راهکارهای زیر را در نظر داشته باشید.

زندگی بعد از طلاق

هوش هیجانی خود را بهبود بخشید

احساسات خود را بپذیرید و سعی کنید به‌تدریج به آن‌ها عادت کنید. تحقیقات نشان داده‌اند قبول هر چه زودتر احساسات بعد از ازدواج، به شما کمک می‌کند با دید مثبتی به جلو حرکت کنید. همچنین با انجام این کار می‌توانید احساسات منفی را که ممکن است بعدها به‌وجود آیند، کاهش دهید.

یکی از متخصصان مشاوره زوج در این مورد می‌گوید: «به نظر من، نه تنها شناسایی، بلکه پذیرش احساساتی که دارید از اهمیت زیادی برخوردار است. ما نمی‌خواهیم افراد دائما خود را انتقاد کرده یا احساساتشان را سرکوب کنند، زیرا در این صورت شانس خیلی کمتری وجود دارد که بتوانند از آن احساسات فاصله بگیرند.»

عضو گروه‌های مشاوره شوید

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای بهبود زندگی بعد از طلاق باید انجام دهید، صحبت درباره اتفاقاتی است که در زندگی زناشویی برایتان افتاده‌اند.

برای انجام این کار دو گزینه پیش رویتان وجود دارد؛ گرفتن مشاوره فردی یا عضویت در گروه‌های مشاوره. با انتخاب یکی از این دو می‌توانید مشکلات، احساسات و افکار خود را با فرد یا افراد دیگر در میان بگذارید.

زمانی که در گروه‌های مشاوره با افراد دیگری که مشکل شما را درک می‌کنند و می‌دانند با جدایی درگیر چه احساسات و افکاری شده‌اید صحبت می‌کنید، احساسات منفی شما به‌تدریج کمتر و کمتر خواهند شد.

در صورتی که امکان شرکت در گروه‌های مشاوره را ندارید، انجام مشاوره فردی با روانشناس یا مشاور طلاق نیز می‌تواند به شما کمک کند. چون کمک می‌کند با احساسات و افکاری که در شما اضطراب به‌وجود می‌آورند، کنار بیایید.

زندگی بعد از طلاق

قبل از هر چیز، روی دوست داشتن خودتان تمرکز کنید

به عبارت ساده برای این‌که بتوانید شادی بعد از طلاق را تجربه کنید، ابتدا باید بتوانید قبل از دوست داشتن هر کسی عاشق خودتان باشید.

مسلما هیچ زمانی بیشتر از اکنون نیاز به مراقبت از خود و توجه به نیازهای خودتان نخواهید داشت. جمله معروف «کسانی که به خودشان اهمیت نمی‌دهند، افراد خودخواهی هستند» در این مورد کاملا صدق می‌کند.

زیرا وضعیت روحی روانی و سلامت فیزیکی شما، مستقیما روی نحوه رفتارتان تاثیر دارد. بنابراین کار کردن روی این ویژگی‌ها در خودتان مهم‌تر از هر چیز دیگری است.

به‌همین دلیل بسیاری از محققان توافق نظر دارند که زندگی بعد از طلاق فقط زمانی برای فرد به روال عادی برمی‌گردد که به خود علاقه و اهمیت بیشتری نشان دهد.

زندگی بعد از طلاق

اهدافتان را تعیین کنید

خیلی از افراد پس از ورود به زندگی بعد از طلاق، فکر می‌کنند بدون وجود همسرشان هیچ کاری نمی‌توانند انجام دهند و دنیا به پایان رسیده است. در صورتی که بنیاد این باور اشتباه است.

شما باید این اعتقاد را ملکه ذهنتان کنید که ورود به مرحله جدیدی از زندگی بدون وجود همسرتان، بهترین زمان برای تعیین مجدد اهداف شخصی زندگی‌تان است.

به این منظور می‌توانید راجع به وضعیت شغلی خود تجدید نظر کنید. ببینید علاقه‌ای به توسعه مهارت‌های خود یا یادگیری تخصص‌های جدیدتری دارید یا دنبال شغلی بگردید که اجازه انعطاف پذیری بیشتری به شما دهد.

می‌توانید تعیین اهداف جدید را در زندگی بعد از طلاق با تهیه فهرستی شروع کنید که از انجام آن‌ها لذت می‌برید. به‌عنوان مثال، می‌توانید فهرستی مشابه فعالیت‌های زیر بسازید:

  • نواختن موسیقی
  • نقاشی
  • مجسمه سازی
  • پیاده روی روزانه
  • سپری کردن بعضی روزها کنار ساحل، در جنگل یا فضای سبز
  • بازدید از موزه یا گالری‌های مختلف
  • شرکت در کنسرت‌ها و اجراهای زنده
  • شرکت در فعالیت‌هایی مانند کوهنوردی، دو یا قایقرانی

احتمالا در طول مدت زمانی که با همسر سابقتان زندگی می‌کردید، به دلیل وجود مشکلات و مشغله‌های فراوان به‌کلی علایق خود را از یاد برده بودید.

اگر همین احساس را دارید، همین حالا مجددا به فکر تفریحات شخصی و کارهایی باشید که از آن‌ها لذت می‌برید و برای انجام آن‌ها زمان خاصی را در نظر بگیرید.

زندگی بعد از طلاق

به‌عنوان یک پدر یا مادر مجرد، به جلو حرکت کنید

اگر فرزند دارید، حتما این موضوع را قبول کنید که طلاق و جدایی واقعا اتفاق افتاده است و حالا یک پدر یا مادر مجرد هستید. این موضوع ممکن است سخت‌ترین مرحله زندگی بعد از طلاق باشد.

در این مرحله معمولا افراد نمی‌خواهند باور کنند امید و آرزوهایی که زمانی برای زندگی مشترکشان و بهتر شدن آن داشتند، دیگر معنایی ندارند.

اگر این تصمیم را گرفته‌اید که جدایی بهترین گزینه برای فرزندان و خودتان است، باید بدانید قرار نیست کار آسانی باشد. به محض پذیرش این حقایق، آماده رویارویی با یک زندگی جدید به‌عنوان یک پدر یا مادر مجرد هستید.

متاسفانه طلاق صرف نظر از تاثیرات منفی که روی طرفین زندگی مشترک می‌گذارد، در اکثر مواقع فرزندان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای جلوگیری از این اتفاق، سعی کنید دائما با فرزندتان راجع به این موضوع صحبت کنید تا ببینید چه احساسی دارد.

همچنین این نکته را به یاد داشته باشید که هرگز جلوی فرزندتان راجع به همسر سابق خود بد صحبت نکنید. شاید شما دیگر احساس خوبی نیست به همسر سابقتان نداشته باشید، اما او هنوز هم در ذهن فرزندتان نقش پدر یا مادر را دارد.

همچنین بخوانید: افسردگی بعد از طلاق: آیا جدایی می‌تواند منجر به PTSD شود؟

اگر فرزندتان به سنی رسیده است که چنین موضوعاتی را درک می‌کند، می‌توانید موقعیت را برای او شرح دهید و مسئولیت انتخاب زندگی با شما یا همسرتان را به عهده خودش بگذارید.

اما موضوع راجع به بچه‌های کوچکتر فرق می‌کند. اگر فرزندتان هنوز به سن مناسب نرسیده است، نمی‌تواند اتفاقات جدید را پردازش کند و کنار هم قرار دهد.

به‌همین دلیل نیاز دارد دائما توجه، اهمیت و عشق را از سوی پدر یا مادر خود دریافت کند. فرزندان کم سن و سال‌تر نباید مجبور شوند بین والدین خود یکی را انتخاب کنند.

زندگی بعد از طلاق

انتظار از دست دادن بعضی دوستانتان را داشته باشید

یکی از مشهودترین اتفاقاتی که در زندگی بعد از طلاق رخ می‌دهد، از دست دادن بعضی دوستان است. زمانی که فرد وارد فرآیند طلاق شده و در نهایت از شریک زندگی خود جدا می‌شود، کمرنگ شدن بعضی روابط دیگر زندگی امری طبیعی است.

قطع رابطه با بعضی دوستان هیچ اشکالی ندارد. چون اگر آن‌ها به تصمیم شما احترام نمی‌گذارند و پشت شما نیستند، نگه داشتن و حفظ رابطه با آن‌ها از دست شما خارج است.

بهتر است خودتان را با فکر دوستانی که از دست داده‌اید درگیر نکنید و در جستجوی برقراری ارتباط با دوستان جدیدی باشید که چیزی راجع به طلاقتان نمی‌دانند. این افراد می‌توانند شما را بدون هیچ قضاوتی از لحاظ احساسی حمایت کنند.

هر چند وقت یک مرتبه، چیزی را که دوست دارید بخرید

افراد معمولا در طول فرآیند جدایی و زندگی بعد از طلاق، اهمیت زیادی به خود نداده و زمان زیادی را به خود اختصاص نمی‌دهند.

اگر شما هم از این دسته افراد هستید، باید برای داشتن یک زندگی جدید بعد از طلاق حتما طرز فکر خود را تغییر دهید. حتما سعی کنید هر از گاهی، زمانی را به خودتان اختصاص دهید و یکی از وسایلی را که همیشه دوست داشتید، برای خود بخرید.

به‌طور خلاصه، سعی کنید خودتان همسر و دوست خودتان باشید. فعلا در زندگی بعد از طلاق این رفتار را پیش بگیرید تا شخص دیگری را پیدا کنید که جای همسرتان را برایتان پر کند.

از فکر کردن به گذشته دست بردارید

تا کی می‌خواهید با خودتان بگویید «می‌توانستم وضعیت را درست کنم»، «می‌توانستم کاری کنم کار به اینجا نکشد» یا افکار مشابهی داشته باشید؟

اگر دوست دارید زندگی بعد از طلاق آرامش بخشی داشته باشید، این افکار سمی کاملا شما را از آن دور می‌کنند.

اگر فکر می‌کنید طلاق بدترین اتفاقی است که در زندگی‌تان رخ داده است، بهتر است یک قدم به عقب بردارید و آن را ارزیابی کنید. معمولا زمانی که اتفاق بدی رخ می‌دهد، افراد احساس پشیمانی می‌کنند و فقط اوقات خوشی را که داشتند به یاد می‌آورند.

سعی کنید تمام مشکلات، اختلاف نظرات و بحث‌های خود را با همسرتان به یاد آورید. آیا آرامش فعلی خود را نیز می‌خواهید قربانی زندگی گذشته خود کنید؟

زندگی بعد از طلاق

سخن نهایی

زندگی بعد از طلاق می‌تواند سخت‌ترین مرحله زندگی یک فرد باشد، اما با کمک گرفتن از راهکارهای ذکر شده می‌توانید آن را برای خود و فرزندتان تا حد زیادی آسان کنید.

همیشه این جمله را به یاد داشته باشید که خوشحالی و شادی باید دوباره راهش را به زندگی شما باز کند و شما لایق تمام فرصت‌های دوباره‌ای هستید که در مسیرتان قرار می‌گیرند. برای برگشت مجدد به زندگی و شاد بودن می‌توانید از خدمات مشاوره فردی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره