عشق یک طرفه چیست و چطور می‌توانیم با آن کنار بیاییم

عشق یک طرفه چیست و چطور می‌توانیم با آن کنار بیاییم

به علاقه‌ای که شما نسبت به یک شخص دارید، در حالی‌که او برای شما ارزشی قائلی نیست و متقابلا چنین حسی ندارد، عشق یک طرفه می‌گویند. در بعضی مواقع عاشق از احساسات معشوقش بی‌اطلاع است و در پیش‌فرض خود فکر می‌کند که شخص مورد نظرش نیز به او علاقه‌مند است.

دوست داشتن کسی که به شما علاقه‌ای ندارد، بسیار سخت است و می‌تواند پس از مدتی احساس ناامیدی و افسردگی را برایتان ایجاد کند. با این مقدمه در ادامه مطلب می‌خواهیم به بررسی روش رهایی از عشق یک طرفه و ریشه بروز چنین حسی در افراد بپردازیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها همراه ما باشید.

دلایل به وجود آمدن عشق یک طرفه

در عشق یک طرفه میل به معشوق یک امر ذهنی است. جالب است بدانید که این حس حتی می‌تواند در بین زوج‌هایی که قصد ازدواج دارند، وجود داشته باشد. در این حالت یکی از زوج‌ها خود را در هر شرایطی فدای دیگری کرده، در حالی‌که دیگری به‌ندرت به او ابراز علاقه می‌کند.

شخصی که دچار عشق یک طرفه شده است همواره به این فکر می‌کند که روزی به وصال محبوب خواهید رسید. در رابطه‌ای که با عشق یک طرفه شکل گرفته، یکی از زوج‌ها همواره محبت و از خودگذشتگی می‌کند و در مقابل محبت و احساس خوشایندی دریافت نمی‌کند.

شخصی که در رابطه حس یک‌ طرفه دارد احساس نارضایتی، تنهایی و خشم خود را همواره پنهان می‌کند. این شخص نسبت به طرف مقابلش احساس وابستگی شدیدی دارد و این حس را با عشق و علاقه اشتباه می‌گیرد.

عوامل به وجود آمدن عشق‌ های یک طرفه از نظر علم روان‌شناسی شامل مواردی هستند که در ادامه ذکر می‌کنیم.

عشق یک طرفه چیست و چطور می‌توانیم با آن کنار بیاییم

نگاه ما به طرف مقابل

اولین عامل به‌وجود آمدن عشق یک طرفه معمولا ظاهر طرف مقابلمان است. اگر شخص معیارهای زیبایی را که مطابق با سلیقه ما هستند داشته باشد، این حس به‌وجود خواهد آمد.

شکست‌ها و تجارب تلخ

برخی افراد در گذشته خود تجربه‌های تلخی داشته‌اند، به‌همین علت خیلی سریع جذب یک شخص می‌شوند. معمولا این افراد بدون در نظر گرفتن خود بسیار فداکارانه وارد رابطه عاطفی می‌شوند یا ارتباط ذهنی با یک شخص خاص برقرار می‌کنند.

برداشت‌های غلط از رفتارهای طرف مقابل

همه انسان‌ها در موقعیت‌های مختلف تفاوت‌های رفتاری زیادی با یکدیگر دارند. به‌همین علت ممکن است از رفتارهای هم برداشت‌های غلط و اشتباهی کنند. در عشق یک طرفه نیز ممکن است شخص از رفتارهای طرف مقابل برداشت کند که او نیز به این ارتباط علاقه دارد، در حالی‌که واقعیت به این شکل نیست.

محرومیت و نداشتن ارتباط

برخی افراد در زندگی خود احساس تنهایی می‌کنند و با دیگران ارتباط محدودی دارند. این گروه از افراد برای جبران محرومیت‌های خود می‌توانند دچار عشق یک طرفه شوند. در واقع این گروه از افراد درطرف مقابلشان رفتارهایی می‌بینند که می‌تواند جبران نداشته‌های آن‌ها باشد.

محرومیت‌ هیجانی می‌تواند احساس تنهایی را در شخص ایجاد کند. این افراد همواره احساس می‌کنند که کسی آن‌ها را نمی‌تواند درک کند. به‌همین علت تنها با شنیدن چند کلمه محبت‌آمیز جذب شخص مورد نظرشان می‌شوند. این گروه از افراد به‌دنبال گوشی شنوا هستند و برای جبران خلاء‌های درونیشان خیلی سریع عاشق می‌شوند.

عشق یک طرفه چیست و چطور می‌توانیم با آن کنار بیاییم

بروز ندادن عشق و علاقه

برخی افراد درون‌گرا هستند. افراد درون‌گرا معمولا اعتماد به‌نفس کمی دارند، به‌همین علت نمی‌توانند احساساتشان را به‌راحتی بروز دهند. اگر شخص نتواند از عشق‌ و علاقه‌ای که نسبت به طرف مقابلش دارد سخنی بگوید دچار عشق یک‌ طرفه خواهد شد.

البته باید بدانید که این مشکل تنها مختص افراد درون‌گرا نیست. گاهی افرادی که به‌شدت برون‌گرا هستند نیز به دلیل غرور و لجبازی زیاد احساس علاقه خود را به طرف مقابلشان ابراز نمی‌کنند.

طرح‌واره رها شدگی

گروهی از افراد نیز در دوران کودکی خود مورد توجه پدر و مادر قرار نگرفته‌اند، به‌همین دلیل کمبودهای عاطفی زیادی دارند. این اشخاص در دوران بزرگسالی معمولا جذب روابط یک‌طرفه می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که در دوره کودکی کمبود محبت داشته‌اند، معمولا در بزرگسالی به افراد سرد، بی‌ثبات و تنوع طلب علاقه‌مند شده‌اند.

در واقع شخص در ناخودآگاهش علاقه دارد تا با اشخاصی که رفتارهای مشابهی با والدین، خانواده و به‌طور کلی کسانی‌که در کودکی با آن‌ها بزرگ شده است، رابطه داشته باشد.

نشانه‌ های عشق یک طرفه

اگر در رابطه‌ای که دارید نشانه‌های زیر وجود دارد، یعنی علاقه شما یک طرفه است.

  • شما همیشه شروع‌کننده صحبت درباره موضوعی خاص هستید و طرف مقبلتان هرگز از خود علاقه‌ای به شروع مکالمه نشان نداده است.
  • در رابطه احساس حقارت می‌کنید و دختر یا پسر مورد نظرتان برای شما احترامی قائل نیست. او همیشه با شما مودبانه رفتار نمی‌کند و هر حرفی را برای تحقیر شدنتان بر زبان می‌آورد.
  • همیشه به‌دنبال بهانه و فرصتی برای دیدار با او هستید. معمولا طرف مقابلتان بدون دلیل با شما قرار دیدار نمی‌گذارد.
  • معشوقتان نسبت به شما علاقه‌ای ندارد اما شما همواره به‌ تغییر در رفتار او امید دارید.
  • شما ارتباطات خود را با دیگران محدود می‌کنید و تنها برقراری ارتباط با شخصی که به او علاقه دارید در اولویتتان قرار می‌گیرد.
  • معمولا در چنین رابطه‌ای طرف مقابلتان جواب تماس‌هایتان را به‌سختی می‌دهد. این افراد پاسخ‌های کوتاهی به پیام‌های شما می‌دهند و علاقه‌ای به مکالمه طولانی‌تر ندارند.
  • شما معمولا سراغ او را از دوستان مشترکتان می‌گیرید و به‌اندازه دیگران از او با خبر نیستید.
  • پس از مدت طولانی تلاش برای برقراری رابطه احساس پوچی و تنهایی می‌کنید. از این‌که تلاش شما نتیجه‌ خوبی نداشته است احساس نارضایتی دارید.
  • شما همواره به‌طور مخفیانه پروفایل شخص محبوبتان را در رسانه‌های اجتماعی بررسی می‌کنید و هر لحظه به یاد او هستید.
  • نسبت وقایع زندگی و برخورد دیگران بسیار حساس و زودرنج‌تر از گذشته شده‌اید. همچنین روی رفتارهای معشوقتان حساسیت زیادی دارید و او دل شما را می‌تواند با ساده‌ترین حرف بشکند.
  • برخلاف واقعیتی که وجود دارد، شما او را از نظر رفتاری و ظاهری شخصی بی‌عیب و نقص می‌بینید.

عشق یک طرفه چیست و چطور می‌توانیم با آن کنار بیاییم

راه رهایی از عشق یک طرفه

شما باید کارهای زیر را برای رهایی از این حس غلط و ناخوشایند انجام دهید.

قطع ارتباط

اولین قدم این است که شما ارتباطتان را با آن شخص قطع کنید. عشق حسی اعتیادآور است و اگر معشوق در دسترستان باشد، برای ارتباط بیشتر با او وسوسه خواهید شد. انجام این کار سخت است اما شما باید کاملا منطقی باشید و این کار را برای رهایی خود انجام دهید.

داشتن زندگی هدفمند

معمولا زندگی افرادی که دچار عشق یک طرفه هستند، یک بعدی می‌شود. همه فکر این افراد درگیر محبوبشان است، بنابراین جنبه‌های دیگر زندگیشان را به‌مرور زمان فراموش کرده‌اند.

شما باید برای خودتان هدف داشته باشید. بهتر است این اهداف را با توجه به علایق، استعدادها و نیازهایتان تعیین کنید. شما با تعیین هدف برای خودتان علاوه ‌بر رهایی از حس ناراحت‌کننده عشق یک‌طرفه، در زندگیتان پیشرفت خواهید کرد.

عشق یک طرفه چیست و چطور می‌توانیم با آن کنار بیاییم

ورزش

ورزش تنها به سلامت شما کمک نمی‌کند، بلکه یک سبک زندگی است. شما با ورزش کردن روحیه بهتری خواهید داشت. بهتر است در یک باشگاه ثبت نام کنید یا با شرکت در ورزش‌های گروهی مثل کوهنوردی برای تقویت روحیه خود قدم بردارید. ورزش یوگا نیز در تمرکز ذهن، آرامش و تقویت روحیه بسیار موثر است.

معاشرت با دیگران

ارتباط با دوستان می‌تواند تاثیر فوق‌العاده‌ای در روحیه شما بگذارد. سعی کنید با دوستانتان برای بیرون رفتن مثل خرید و پیاده‌روی هماهنگ شوید.

اگر شخص درونگرایی هستید و دوست صمیمی و نزدیکی ندارید می‌توانید در رویدادهای اجتماعی شرکت کنید. معمولا خیریه‌ها و مکان‌های فرهنگی برنامه‌های متنوعی در طول سال دارند و معمولا افراد جوان در آن‌ها شرکت می‌کنند. با شرکت در چنین جمع‌هایی روحیه شما بهتر خواهد شد و حتی ممکن است دوستان خوب زیادی پیدا کنید.

سعی کنید در حد توان خود به دیگران کمک کنید تا حس فوق‌العاده‌ای داشته باشید. منظور از کمک، تنها از نظر مالی نیست. شما با کمک به دیگران از خود و زندگیتان رضایت زیادی خواهید داشت.

کتاب بخوانید

کتاب‌ها می‌توانند بهترین دوستان شما باشند و اوقات تنهاییتان را تا حد زیادی پر کنند. می‌توانید برای خودتان هدف‌گذاری کنید تا در یک دوره تعدادی کتاب مشخص با موضوع‌های مختلف را بخوانید.

مراجعه به روانشناس

اگر فکر می‌کنید که بیش از حد درگیر عشق یک‌ طرفه هستید و با افسردگی شدید مواجه شده‌اید بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. چنین افرادی با دانش و تجربه زیاد خود می‌توانند شما را برای رهایی از عشق یک طرفه راهنمایی کنند.

همچنین بخوانید: ازدواج با افراد خودشیفته: ویژگی‌های خصوصیتی که باید از قبل بدانیم

آیا می ‌توان عشق یک طرفه را به عشق دو طرفه تبدیل کرد؟

اگر به شخصی علاقه‌مند شده‌اید و به‌دنبال رابطه‌ای پایدار هستید ابتدا باید شناخت کافی از خودتان داشته باشید. شما باید ویژگی‌های مثبت و منفی خود را به‌درستی بشناسید تا به درک درستی از خواسته‌های خود از رابطه عاطفی برسید.

اگر با روش ابراز علاقه صحیح آشنا باشید و شناخت درستی از علایق و ویژگی‌های جنس مخالفتان پیدا کنید می‌توانید او را به خودتان علاقه‌مند کنید.

سخن نهایی

عشق یک طرفه یکی از مشکلاتی است که افراد آن را به‌دلایل مختلفی تجربه می‌کنند. اگر شخص آرامش خود را در اولویت قرار دهد و منطقش را در کنار احساساتی که دارد حفظ کند می‌تواند رابطه عاطفی دوطرفه سالمی داشته باشد.

در مطلب بالا راهکارهایی را برای کمک به افرادی که دچار این مشکل هستند، پیشنهاد کردیم. اما فراموش نکنید بهترین راه استفاده از خدمات مشاوره فردی است تا به زندگی خود از نظر روحی و عاطفی نظم بهتری دهید.

آیا شما هم تجربه عشق یک طرفه دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید. گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی نقش مهمی در بهبود شرایط زوجین و حل اختلافات بر عهده دارد.

021-28424894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره