عاشق شدن های دوران نوجوانی

یکی از موضوعاتی که والدین اغلب در جلسات مشاوره مطرح می کنند، بحث عاشق شدن در دوران نوجوانی است. بسیاری از والدین اعتقاد دارند که این عشق ها زودگذر است ولی باز هم نگران هستند. حدود 15 درصد نوجوانان این تجربه را دارند که در سنین پایین عاشق شوند. اما این امر هیچ دلیلی برای جدی گرفتن آنها نیست. در این مقاله در مورد عاشق شدن های دوران نوجوانی بیشتر گفته ایم. والدین با خواندن این مقاله بهتر تصمیم می گیرند که چه رفتاری داشته باشند.

عاشق شدن های دوران نوجوانی چگونه است؟

عشق نوجوانی تا حدودی بیوشیمیایی است و به مشکلات دوران بلوغ ربط دارد. با این حال روابط نوجوان اغلب نسبت به روابط بزرگسالان متفاوت است.

بر اساس یک مقاله در وب سایت “بهداشت کودکان” عشق ترکیبی از سه چیز است.

  1. جذابیت جسمی یا جنسی: پذیرش این مسئله برای والدین سخت است اما حتی نوجوانان نیز احساس جذابیت جسمی به دیگران خواهند داشت.
  2. صمیمیت یا نزدیکی عاطفی: نوجوانان نیز می توانند احساس عاطفی به شخص دیگری داشته باشند، این احساس عاشقانه برای اولین بار که توسط نوجوان تجربه شود، غرور آفرین است.
  3. تعهد: تعهد زمانی اتفاق می افتد که دو نفر تصمیم می گیرند در بدترین شرایط هم کنار هم باشند. بعید به نظر می رسند که یک نوجوان به مدت طولانی به شخص دیگری متعهد باشند، اما این احساس که می خواهند تا آخر عمرشان با معشوقشان بمانند.، در آنها وجود دارد.

عشق های دوران نوجوانی

از نوجوانی به عنوان دوره بحران نام برده شده است. پس باید ابتدا مطالعه ای در مورد ویژگی های عاطفی شناختی و جسمی نوجوانان داشته باشید تا با آشنایی از این دوران، نوجوان خود را بیشتر بشناسید. آنگاه خواهید دید بسیاری از رفتارهایی که ما را می رنجاند، شرایط طبیعی این دوره آنان است و نیازمند صبر و مهربانی ما می باشد.

به دلیل سرعت بالای رشد در این دوره بویژه در حوزه جنسی، نوجوان گرایش به شناخت به جنس مخالف نموده و در این مورد احساس پیدا می کند. احساساتی که بیشتر از آنکه جنبه عقلانی داشته باشد، جنبه صرف احساسی دارد. در این دوران علاقه مندی به رمان ها و فیلم های عاشقانه و کنجکاوی های جنسی شروع می شود.

نحوه برخورد با نوجوانی که عاشق شده

  • والدین باید به احساسات نوجوانان خود احترام بگذارند. بعضی از والدین به اشتباه به فرزندشان می گویند که احساسات او واقعی نیست و او به اندازه کافی بالغ نشده که بتواند عمق احساسات و عشق واقعی را تجربه کند. این حرف درست است ولی نباید مستقیم به فرزندتان بگویید.
  • مراقبت و نه محدودیت زیاد، روش مناسبی است. نوجوان باید بداند ما دوستش داریم و این احساسش هم طبیعی است، فقط نحوه برخورد با این احساسش را باید به او آموزش دهیم.
  • به دلیل عدم پختگی کافی شناختی و منطقی نوجوان، باید با وی در خصوص این مساله با احتیاط برخورد کرد تا نوجوان دست به رفتارهایی غیرعقلانی که نتیجه ای جز پشیمانی خودش و شما را دربرندارد، نزند.
  • صمیمی شدن با نوجوان در حدی که او بتواند به راحتی مسائلی که برایش پیش می آید را با والدین هم جنس خود مطرح کند، بسیار خوب است. مسلما الگوی سالم اخلاقی و جنسی والدین هم در این مورد تاثیر بسزا دارد.
  • نوجوان به شدت نیازمند توجه و دیده شدن است. این امکان را از طرق دیگر به او بدهیم تا برای ارضا شدن این نیاز، دست به انتخاب دوستی های ناسالم نزند.
  • فرزندتان باید بداند از نظر چهره، فیزیک و همچنین توانایی های خاص خود مورد قبول والدین می باشد. به این صورت خودپنداره مثبتی از خود پیدا می کند.

راهکارهای دیگر

  • باید نسبت به احساس عشق، نگرش مثبت خود را نشان دهیم ولی در مورد بی بند و باری های جنسی و خطرات آن گوشزد نموده و وی را آگاه کنیم. نوجوانانی که این اطلاعات را از والدین هم جنس خود می گیرند آگاهی و رفتار سالم تری را کسب می کنند تا آنانی که از دوستان خود کسب اطلاع می کنند.
  • مشغول بودن نوجوان در کلاسهای ورزشی، گوش کردن به حرف ها و دردل های مختلف او، درک شرایطش، بیان داستان های نوجوانی خود، اطلاع از پیامدهای ناگوار دوستی ها و روابط ناسالم، ایجاد بسترهایی در رشد شناختی و مهارتی نوجوان، به طوری که هم بخش مهمی از اوقاتش صرف آموزش و یادگیری باشد و هم اینکه بتواند از طریق رشد در مهارت های هنری یا شناختی ابراز وجود کند نیز تأثیر مثبتی دارد.
فرزندتان باید بداند برای شما عزیز است و شما در این مسیر پرتلاطم کنارش هستید.

والدین در صورت نیاز در مورد عاشق شدن های دوران نوجوانی فرزندانشان می توانند با مشاوره خانواده مشورت کنند. گروه مشاوره خانواده نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی والدین را در این زمینه کمک و یاری خواهد کرد.

021-28424894

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر ممنون از مطالب ارزنده و مفیدی که ارائه کردید.
    سؤالی داشتم از خدمتتون در این زمینه که اگر بخواهید نوجوانی را که عاشق یکی از بازیگران معروف شده و به هیچ وجه هم امکان رسیدن به اون شخص را نداره، راهنمایی کنید تا بتونه این شیفتگی را از خودش دور کنه، از چه راه حلی استفاده می کنید؟
    ممنون از لطفتون

    1. سلام دوست عزیز
      در واقع باید گفت هیچ راه حلی به شکل در واقع دستورالعمل وجود نداره و شیفته باشه آگر آسیبی به خودش نمیرسونه ایرادی نداره چون هیچوقت قرار نیست بهش برسه خودش هم قطعا اینو میدونهو معمولا گذراست و بعد از مدتی که بسته به میزان این شیفتگی داره ولی کاملا این احساس از بین میره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره