آیا اخیراً نوجوان شما بی ادب یا پرخاشگر شده است؟ آیا مدام نگرانید که فرزندتان خشمگین شود، و با عصبانیت رفتار کند؟ اگر رفتارهای پرخاشگرانه نوجوان شما شامل حملات کلامی و جسمی ناشی از تخریب اموال یا آسیب به خود یا دیگران باشد، باید نگران باشید. عصبانیت یک احساس عادی است که برای جلوگیری از ایجاد افکار و احساسات منفی باید به صورت سالم بیان شود. اما هنگامی که نوجوان قادر به انجام این کار نیست، ممکن است کنترل خود را از دست داده و شرایطی را ایجاد کند که رسیدگی به آن دشوار باشد. در این پست دلایل خشم در نوجوانان، علائم و نکاتی درباره مدیریت مؤثر عصبانیت در نوجوانان را توضیح می دهیم.
چرا نوجوانان عصبانی می شوند؟
عصبانیت یک احساس طبیعی است و توسط افراد در هر سنی از جمله نوزادان، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تجربه می شود. دلایل مختلفی می تواند افراد مختلف را عصبانی کند. مواردی که معمولاً منجر به بروز خشم در نوجوانان می شود عبارتند از:
- سوء تفاهم
- غمگینی
- اضطراب
- افسردگی
- ضربه
توانایی تنظیم احساسات ما از نوزادی شروع می شود. تغییرات مهم هورمونی و سایر رشدها در دوران نوجوانی ممکن است باعث شود که نوجوانان در بعضی مواقع با تنظیم عاطفی به مبارزه بپردازند. آنها ممکن است از احساسات بزرگ و قریب به اتفاق احساس درماندگی کنند. این مرحله از رشد والدین را فرا می خواند که گوش دهند و سعی کنند آرام بمانند زیرا به فرزندان خود کمک می کنند تا در این مرحله غالباً پرتحرک زندگی کنند. بنابراین دفعه دیگر که نوجوان شما عصبانی است، سعی کنید دریابید که چه چیزی باعث عصبانیت آنها شده است تا به آنها در رسیدگی بهتر با آن کمک کنید. اما چگونه بفهمید چه زمانی نوجوانتان عصبانی است؟ بخش بعدی در مورد آن صحبت می کند.
علائم عصبانیت نوجوانان چیست؟
عصبانیت، مستلزم برقراری ارتباط کلامی و احساسات است، بدون اینکه دچار خشونت شود. اما وقتی نوجوان شما تلاش می کند عصبانیت خود را مهار کند، ممکن است رفتارهای مشکل ساز دیگری بروز کند.
- حملات جسمی
- حملات کلامی ناپسند
- شایعات مخرب
- طعنه شدید
- پیش داوری
- سوء مصرف مواد
برخی از نوجوانان برای کمک به مدیریت احساسات خارج از کنترل به مصرف مواد مخدر متوسل می شوند. فرزند شما ممکن است علائم جسمی را همراه با عصبانیت و ناامیدی شدید تجربه کند.
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشار خون
- مشت گرفتن
- سردرد
- تنش عضلانی
اگر می توانید به نوجوان خود کمک کنید تا متوجه این واکنش های جسمی شود می توانید به او کمک کنید تا آرام شود و کنترل بیشتری در مورد این علائم داشته باشد.
نه تکنیک مدیریت خشم در نوجوانان
ناامیدی در نوجوانان غالباً منجر به عصبانیت می شود که به روش های بیشماری به آنها منتقل می شود. بعضی اوقات، اعمال فرد وسیله ای برای ابراز خشم است، به ویژه هنگامی که در بیان احساسات خود مشکل دارند. آموزش نوجوانان برای مدیریت خشم خود برای محافظت از آنها و سایر اطرافیان از اثرات جسمی و عاطفی ضروری است. در اینجا نه تکنیک مدیریت خشم را ذکر کرده ایم که به پسر یا دختر نوجوانتان کمک می کند احساسات خود را بهتر منتقل کند.
تنظیم قوانین در خانه:
به نوجوان خود اجازه دهید در مورد رفتارهایی که در خانه قابل قبول است، شفافیت داشته باشد. قوانینی داشته باشید که چگونه هر کس در خانه می تواند عصبانیت خود را ابراز کند، همراه با عواقب نقض قوانین. این امر آنها را ترغیب می کند به روشی خاص رفتار کنند و عصبانیت خود را آگاهانه کاهش دهند.
تفاوت بین احساسات و رفتار را به آنها آموزش دهید:
احساس عصبانیت قابل قبول و اساسی است، اما رفتار پرخاشگرانه ای که می تواند خود یا افراد دیگر را آزار دهد، قابل قبول نیست. این شامل آسیب رساندن به دیگران با کلمات است.
اعتماد به نفس ایجاد کنید:
نوجوانان ممکن است وقتی که نسبت به خود احساس بدی می کنند نسبت به دیگران عصبانی شوند.
به نوجوان خود در تشخیص خارج شدن کنترل کمک کنید:
آرامش خود را حفظ کنید و به آنها در بازگشت به حالت آرامش کمک کنید. نفس کشیدن عمیق، شمارش اعداد، قدم زدن سریع یا دویدن، یا گوش دادن به صداهای آرامش بخش یا موسیقی می تواند به آرامش ذهن و بدن کمک کند و عصبانیت را کنترل کند.
استفاده از زمان مناسب برای گفتگو:
زمانی که ناراحت هستند، اصرار نکنید، گفتگو را ادامه دهند، زیرا این امر باعث عصبانیت بیشتر آنها می شود.
آموزش مهارتهای حل مسئله:
نیمی از دلیل سرخوردگی یا عصبانیت نوجوانان، عدم توانایی در حل مسئله است که باعث می شود احساس درماندگی کنند. نوجوان را به مهارت های حل مسئله مجهز کنید تا بتواند موقعیت را تحلیل کند و راه حل های بالقوه را پیدا کرده و با اطمینان از آنها استفاده کند. این کمک می کند تا با مشکلات بهتر برخورد کنند.
کمک به آنها در کنار آمدن بهتر با خشم:
وقتی نوجوان نمی داند چگونه با عصبانیت کنار بیاید، به پرخاشگری تبدیل می شود. مهارت های مقابله ای به آنها کمک می کند تا با موقعیت های ناخواسته کنار بیایند و عصبانیت خود را کنترل کنند. با آنها کار کنید تا بفهمید که چه نوع تکنیکها / راهکارهای مقابله ای می تواند به خشم آنها کمک کند.
الگوی نقش بودن:
برای آنها یک الگوی نقشی باشید. با قرار دادن كلمات به روشی صحیح، به آنها نشان دهید كه چگونه نارضایتی خود را به طور مناسب بیان كنند. این کمک می کند تا درک کنند که می توانند عصبانیت خود را بدون ارعاب یا تهدید شخص دیگر ابراز کنند.
ثبت نام در کلاس های مدیریت عصبانیت:
اگر نمی توانید فرزند خود را در کنترل خشم کمک کنید، آنها را در کلاس های مدیریت خشم ثبت کنید. این کارگاه ها بر روی آموزش تکنیک های مختلف برای غلبه بر رفتار پرخاشگرانه خود از طریق ایجاد توانایی درونی برای کنترل و انتقال احساساتشان متمرکز می شوند.
به دنبال کمک حرفه ای باشید:
اگر فرزند شما در مدیریت عصبانیت مشکل جدی داشته باشد، مشورت با یک درمانگر می تواند به شناسایی منبع مشکل و پرداختن به علت اصلی کمک کند. نکاتی که در ادامه آمده به نوجوان شما در مدیریت بهتر عصبانیت کمک می کند.
12 نکته برای مدیریت خشم در نوجوانان
وقتی رفتار نوجوان از کنترل خارج شود وهمراه با رفتار پرخاشگرانه و خشونت آمیز باشد، احتمالاً در برقراری ارتباط نیاز به کمک دارند. در اینجا چند نکته در مورد چگونگی کمک به نوجوانان برای مدیریت احساسات عصبانیت ارائه شده است.
1- کنجکاو باشید:
در مورد دلیل احساس عصبانیت نوجوانان خود کنجکاو باشید. آیا این به دلیل فشار در مدرسه یا محل کار، مشکلات در روابط یا دوستی آنها درگیری در درون خانواده یا نوسانات هورمونی است؟ استرس از همه نوع می تواند منجر به مشکل در تنظیم احساسات شود و نوجوانان را به سمت “خشم” سوق دهد. به آنها گوش دهید و کمک کنید تا تجربه خود را درک کنند.
2- گوش دهید و صحبت کنید.
اگر در نوجوان خود متوجه رفتارهای پرخاشگرانه مشکل ساز هستید، با آنها وقت بگذرانید و تجربه و احساسات آنها را بفهمید.
3- سعی کنید آنها را درک کنید.
در صورت ابراز احساسات منفی قضاوت یا بی احترامی نکنید. درعوض، آنها را بشنوید و کمک کنید تا با روشی سالم با احساسات خود کنار بیایند. روی زمان حال متمرکز شوید و هنگام گفتگو از بازگو کردن اشتباهات گذشته شان خودداری کنید، زیرا این امر باعث ناراحتی و احساس گناه می شود.
4- رفتار خوب آنها را تصدیق کنید.
اگر نوجوان شما برای بیان خشم از قوانین پیروی می کند، از او قدردانی کرده و آنها را ترغیب به ادامه کار کنید. توجه کردن به رفتار مثبت فرد، اغلب پاداش مورد نیاز آنها است.
5- نادیده بگیرید.
بعضی اوقات بهتر است که به رفتار مشکل ساز آنها واکنش نشان ندهید. به عنوان مثال، هنگامی که از آنها می خواهید برای شما وظیفه ای انجام دهند، ممکن است نوجوانان پرخاشگر شوند. به جای عصبانیت، رفتار آنها را نادیده بگیرید.
6- غر نزنید.
دائماً نادیده گرفتن یا انتقاد از یک نوجوان به خاطر هر کاری که انجام می دهد، می تواند باعث عصبانیت آنها شود.
7- همدردی کنید.
این یک تصور رایج در بین نوجوانان است که والدین هرگز نمی توانند مشکلات آنها را درک کنند. با این حال، هنگامی که با آنها همدلی می کنید، این مفهوم قابل تغییر است. همدلی به آنها کمک می کند تا در مورد احساسات و عواطف خود باز شوند و این می تواند باعث کاهش رفتار پرخاشگرانه مشکل ساز شود.
8- مایل به مذاکره باشید.
اگر نوجوان شما از قوانین و محدودیت های خانه شکایت دارد، ممکن است بخواهید قوانین را کمی تغییر دهید تا حس کنترل بیشتری به آنها بدهید. این به آنها فرصتی می دهد تا مسئولیت را به روشی سالم و سازنده به عهده بگیرند.
9- به حریم خصوصی آنها احترام بگذارید.
نوجوانان معمولاً از اتاق خود را مکان خصوصی خود می دانند، جایی که بدون اجازه آنها هیچ کس مجاز نیست، وارد شود. به نیاز آنها برای حفظ حریم خصوصی احترام بگذارید و در صورت لزوم به آنها فضا بدهید. همیشه قبل از ورود به اتاق آنها، اجازه بخواهید، زیرا یک ورود غیرقابل اعلام می تواند به شکاف های غیر ضروری منجر شود.
10- درخواست های آنها را تأیید کنید.
هنگامی که نوجوانان یک درخواست دارند، انتظار پاسخ مثبت از والدین خود دارند. وقتی این اتفاق نیفتد، ناامیدی ممکن است به عصبانیت منجر شود. به جای رد کردن درخواست های آنها، سعی کنید به آنها بفهمانید که چرا امکان پذیر نیست. این باعث می شود آنها احساس کنند که آرزویشان به رسمیت شناخته شده است و به آنها کمک می کند تا بداننید چرا نمی توان در حال حاضر اعطا شود..
11- فعالیتهای بدنی را تشویق کنید.
ورزش یک روش عالی برای بهبود خلق و خو است، که به نوبه خود به جلوگیری از ایجاد خشم درون کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که نوجوان شما از نظر جسمی فعال است. برای برخی، مدیتیشن نیز راهی عالی برای آرامش و طراوت ذهن است.
12- به آنها در مدیریت نوسانات روحی کمک کنید.
تغییرات هورمونی و رشد در مرحله نوجوانی بسیار زیاد است. تنظیم احساسات می تواند منجر به نوسانات خلقی و رفتار تحریک پذیر شود. سعی کنید مبارزات نوجوان خود را درک کرده و در هنگام مبارزه با احساسات بزرگ آنها را تسکین دهید.
یک نوجوان در دوران بلوغ دچار تحولات عاطفی زیادی می شود و ممکن است تجربه ای برای مدیریت احساسات خود به روشی صحیح نداشته باشد. حمایت و مداخله به موقع خانواده و متخصصان و مشاوره نوجوانان می تواند از بروز رفتار پرخاشگرانه مشکل ساز جلوگیری کرده و به نوجوانان آموزش مناسب امور در شرایط دشوار را آموزش دهد.