خودشیفتگی که در روانشناسی آن را نارسیسیسم مینامند، یکی از اختلالات شخصیتی است. فرد مبتلا به آن نگرشها، اعتقاها و اخلاقیات خود را همواره بهتر و بالاتر از دیگران میداند و تحت هر شرایطی خود را مورد تحسین و ستایش قرار میدهد. تعامل با این افراد کار دشواری است.
ازدواج با افراد خودشیفته میتواند بهجای خوشبختی برای شما فلاکت به بار بیاورد. پس از ازدواج با این افراد در زندگی مشترک احساس تنهایی خواهید کرد و اعتماد بهنفستان کاهش مییابد.
با توجه به تاثیرات مخرب چنین رفتاری بر زندگی مشترک ما در ادامه مطلب میخواهیم به بررسی ویژگی های افراد خودشیفته و عواقب ازدواج با آنها بپردازیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها همراه ما باشید.
ازدواج با افراد خودشیفته
پس از ازدواج با یک شخص خودپسند باید منتظر یک رابطه غیرصمیمی و ناسالم باشید. با توجه به اینکه ازدواج یکی از مراحل مهم زندگی هر شخصی بهشمار میرود و ممکن است تاثیرات آن تا آخر عمر باقی بماند، باید در انتخاب همسر بسیار عاقلانه و منطقی رفتار کنید.
افرادی که چنین خصوصیت اخلاقی دارند معمولا با همسران خود همدلی و اتحاد ندارند. یکی از مهمترین ویژگیهایی که آرامش را برای زندگی مشترک فراهم میکند، دلسوزی نسبت به طرف مقابل است. بسیاری از مشکلاتی که در نهایت باعث طلاق شدهاند، ریشه در رفتارهای نادرست و خودخواهانه همسران با یکدیگر داشته است. افراد خودشیفته میتوانند قلب شما را در رابطه بشکنند.
متاسفانه بسیاری از افراد به خود لقب قوی بودن میدهند و وقتی به یک فرد خودشیفته علاقهمند میشوند ادعا دارند از پس رفتارهای او برخواهند آمد. در واقع این افراد با انکار ضعف رابطه عاطفی خود، در حال ضربه زدن به خودشان هستند.
نشانههای همسر خودشیفته
این افراد بهطور عجیبی به خود بیش از حد اهمیت میدهند. آنها همواره دوست دارند از جانب دیگران تحسین شوند. معمولا با ازدواج با افراد خودشیفته از ابتدا تا سالها پس از زندگی مشترک احساس تنهایی میکنید اما این شخص همواره از نظر شما جذاب است و احساس وابستگی نسبت به او دارید.
در ادامه نشانههای افراد خودشیفته را با جزئیات بیشتری بررسی میکنیم.
این افراد اعتماد بهنفس کاذب دارند
داشتن اعتماد بهنفس بالا یکی از خصلتهای خوب انسانها بهشمار میرود اما در شرایطی که این رفتار در شخص بیش از حد وجود داشته باشد میتواند آثار مخربی را در روابط با دیگران ایجاد کند. اعتماد بهنفس افراد خودشیفته بهطور کاذب بالا است.
این اشخاص در نشان دادن تواناییهای خود رفتاری اغراقآمیز دارند و از شکستهایی که داشتهاند همیشه چشمپوشی میکنند. این افراد معمولا دروغهای زیادی درباره موفقیتهای خودشان میگویند تا جایی که آنها را خودشان نیز باور میکنند.
آنها همیشه درباره خود صحبت میکنند
پس از ازدواج با افراد خودشیفته متوجه خواهید شد که آنها همیشه دنبال بهانهای هستند تا در هر شرایطی درباره خودشان صحبت کنند. حتی اگر همسر آنها موضوع بحث را بخواهد تغییر دهد، تنها فرصت کوتاهی خواهد داشت. چون آنها پس از گذشت چند لحظه مجددا درباره خودشان صحبت میکنند.
در زمان بحث با چنین افرادی شما بهسختی میتوانید ایدههای خود را به زبان بیاورید، بهویژه اگر به نظرات او شباهتی نداشته باشند. این افراد پس از شنیدن نظر یا ایده شما آن را اصلاح میکنند یا نادیدهاش میگیرند.
در بعضی مواقع متوجه میشوید که همسر شما بهطور گستاخانه و بیادبانه برای تحمیل نظرات خود و تصحیح ایدههایتان با شما سخن میگوید.
حرفهای بسیار دلنشینی به شما میزنند
پس از این ازدواج با افراد خودشیفته متوجه خواهید شد آنها قدرت بسیار خوبی در صحبت کردن دارند، بههمین علت در همان برخورد اول جذبشان خواهید شد. این اشخاص بهراحتی دیگران و بهویژه زیردستان خود را مورد تمسخر قرار میدهند اما بهدلیل جذابیتهای رفتاری و ظاهری که دارند، در ابتدای رابطه متوجه رفتار ناپسند آنها نخواهید شد.
بیاهمیتی نسبت به قوانین جامعه
این گروه از افراد حتی از قوانین جامعه بهسختی پیروی میکنند و در بعضی مواقع با نادیده گرفتن آنها در تلاش هستند تا به دیگران ثابت کنند قوانین برای آنها اهمیتی ندارد. این انسانها حتی از قوانین ساده ترافیکی نیز ممکن است سرپیچی کنند.
همچنین بخوانید: تاثیر دروغ در زندگی زناشویی و چطور با آن مقابله کنید
این افراد به ظاهر خود اهمیت زیادی میدهند
اهمیت دادن بیش از حد به ظاهر از اولویتهای زندگی فرد خودشیفته بهشمار میرود. آنها معمولا در اولین برخورد خود با دیگران اهمیت زیادی به ظاهرشان میدهند. فرد خودپسند زمان زیادی را برای آراستن خود صرف میکند. این اشخاص معمولا به ظاهر و پوشش همسرشان اهمیت نمیدهند، زیرا همواره خود را از این نظر برتر از او میدانند.
همسر فرد خودشیفته همیشه نفر دوم رابطه است و باید شریک زندگیاش را بهطور یکطرفه تحسین کند.
این افراد احتیاج به محبت دارند
شخص خودشیفته احتیاج دارد تا دیگران به او همیشه محبت کنند و او را مورد تحسین و ستایش قرار دهند. آنها دوست دارند همواره مورد توجه همسرشان باشند و تا زمانیکه این نیازشان برآورده نشود، رفتارهای ناخوشایندی از خود نشان میدهند. در رابطه با ازدواج با افراد خودشیفته باید بدانید که آنها عشقشان تنها معطوف به خودشان است.
این افراد به روابط همسرشان با دیگران حسادت میورزند تا جایی که شاید او را مجبور به قطع رابطه با دوستان، همکاران و خانواده کنند.
خیالبافی
همانطور که ذکر کردیم، این افراد قدرت بیان بسیار خوبی دارند. بههمین علت خیالبافیهای باورناپذیری درباره آینده دارند. این انسانها ممکن است شما را با توضیحات اضافه و بیش از حد درباره آینده و خیالهایشان خسته کنند.
افراد خودشیفته بسیار زودرنج هستند
یکی از خصوصیات بارز همسر خودشیفته این است که هر حرفی بهسرعت به او بر میخورد. در مواقعی که شما با او موافق نیستید شاهد زودرنجی و کجخلقی او خواهید بود. این اشخاص دوست دارند تا همسرشان زمان زیادی را به آنها اختصاص دهد و بهعنوان شخصی دوستداشتنی نمایش داده شوند. اگر شما مطابق میل آنها برخورد نکنید، با کجخلقیشان مواجه خواهید شد.
آنها بهدنبال ضعفهای شما هستند
این افراد دیگران را تحت نظر دارند و برای خود لیستی از عیبهای آنها تهیه میکنند. پس گذشت مدتی از ازدواج با افراد خودشیفته متوجه خواهید شد که آنها مشابه با یک دوست به شما اجازه میدهند تا با آنها درد و دل کنید و ناراحتیهای خود را به زبان بیاورید. این گروه از افراد با شنیدن این حرفها احساس بهتری نسبت به خود خواهد داشت و همواره از اینکه حس برتری نسبت به شما دارند لذت میبرند.
این اشخاص با دیگران احساس رقابت دارند و همیشه از نقاط ضعف اطرافیان خود سوء استفاده میکنند. شما پس از ازدواج با افراد خودشیفته احساس نمیکنید که دوستداشتنی هستید.
آنها هیچ حد و مرزی در رفتارهای خود ندارند
افراد خودپسند نمیدانند که چگونه حقوق سایر اشخاص را در اجتماع رعایت کنند. همسرتان به این نکته توجه نمیکند که شاید شما از رفتار او یا موضوع خاصی ناراحت باشید.
برخی از این افراد ممکن است بهراحتی از دیگران پول قرض بگیرند اما خود را برای برگرداندن آن موظف ندانند. این رفتار ناپسند ممکن است تا جایی پیشرفت کند که این اشخاص حتی به زمان و کار دیگران بیاحترامی کنند و ارزشی برای آنها قائل نباشند.
با افراد خودشیفته چگونه برخورد کنیم؟
بسیاری از افراد پس ازدواج با افراد خودشیفته تازه متوجه وجود چنین خصلتی در آنها میشوند. از طرفی با آنکه بابت رفتارهای او احساس بدی پیدا میکنند اما چون علاقه شدیدی به او دارند، مانع اقدام آنها برای جدایی میشود. اگر شما نیز در چنین شرایطی هستید باید بلد باشید که چگونه با شخص خودشیفته برخورد کنید تا رفتارهایش تا حدودی بهبود پیدا کند.
برخی افراد خودشیفته از این رفتار خود کاملا آگاه هستند و آن را جنبه مثبت شخصیت خود میدانند. این افراد معمولا برای توجیه خودپسندی خود ادعا میکنند که خودشان را فقط دوست دارند و در اولویت قرار میدهند. اما این حالت با خودشیفتگی و خودپسندی تفاوت دارد.
بهتر است با همسر خودشیفته خود لحنی دوستانه و آرام داشته باشید و به او بگویید که رفتارهای او طبیعی و درست نیست. چرخش سوء استفاده از خودشیفتگی شامل چهار مرحله زیر است که فرد با شناسایی ویژگیهای هر یک از آنها میتواند این چرخه را بهراحتی متوقف کند.
- احساس تهدید
- سوء استفاده از دیگران
- قربانی شدن
- احساس قدرت داشتن
شخص با کسب اطلاعات درباره هر یک از این مراحل میتواند بهکمک یک روانشناس با خودشیفتگی خود مقابله کند. افراد خودشیفته در این چرخه میتوانند از جنبههای زیر به دیگران آسیب بزنند و از آنها سوء استفاده کنند:
- جسمی
- عاطفی
- کلامی
- ذهنی
- مالی
- جنسی
- روحی
اگر همسرتان با جنبههایی که ذکر کردیم شما را مورد آزار و اذیت قرار میدهد شما باید راههای خنثی کردن هر یک از روشهای سوء استفاده او را بهکمک یک روانشناس پیدا کنید.
شما باید بتوانید بدون احساس خجالت با شریک زندگی خود درباره مرزهایی که دارید صحبت کنید تا عزت نفس و اعتماد بهنفستان در رابطه خدشهدار نشود.
سخن نهایی
ازدواج با افراد خودشیفته میتواند در زندگی مشترک مشکلات زیادی ایجاد کند. این افراد همواره دوست دارند نظرات خود را بر دیگران تحمیل کنند. زیرا فقط عقاید و باورهای خود را درست و بیعیب میدانند. افراد خودپسند از اینکه از جانب دیگران تحسین شوند، لذت میبرند.
همسر خودشیفته میتواند به اعتماد بهنفس و روحیه شریک زندگی خود آسیب بزند، بنابراین باید حتما برای اصلاح رفتارهای خود با یک روانشناس در ارتباط باشد.
آیا شما هم تجربیاتی در مورد ازدواج با افراد خودشیفته دارید؟با ما به اشتراک بگذارید. گروه مشاوره نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی نقش مهمی در بهبود شرایط زوجین و حل اختلافات بر عهده دارد.
021-28424894