چه چیزی باعث نارضایتی در رابطه می شود؟

نارضایتی در رابطه

نارضایتی همچون نوشیدن زهر برای یک رابطه است که به تدریج آن را می کشد. نارضایتی در رابطه و ازدواج می تواند از مشکلات و بحث های پیش پا افتاده شروع شود و کم کم یک رابطه را به سوی نابودی می کشاند.

روز بدی داشته اید و می خواهید در مورد آن با شریک زندگی تان صحبت کنید و او به شما گوش دهد. در عوض، در پایان روز باید بحث کنید که چه کسی ظرف ها را بشوید.

هفته هاست که به او می گویید که لامپ های زیرزمین را تعویض کند و او پشت گوش می اندازد.

در طول ماه یک بار هم رابطه جنسی نداشته اید و احساس می کنید شریک زندگی تان بیشتر شبیه هم اتاقی است.

آیا این سناریوها آشنا هستند؟ پس این احتمال وجود دارد که در رابطه خود دچار نارضایتی شوید. مانند هر مشکل دیگر، نارضایتی اگر حل نشود، منجر به بروز مشکلات جدی تر می شود. در این پست در مورد علائم و دلایل نارضایتی به شما می گوییم و به شما در مقابله با آن کمک می کنیم.

نارضایتی در رابطه چیست؟

نارضایتی؛ عصبانیت علیه شخصی است که احساس می کنید خطا کرده یا به شما آسیب رسانده است، و نمی توانید جلوی او را بگیرید. این اغلب در زوج ها اتفاق می افتد وقتی که یک یا هر دو شریک زندگی از طرف مقابل صدمه یا توهین می بینند و احساس می کنند این کار عمدی بوده است.

علائم نارضایتی در یک رابطه

اولین قدم برای حل هر مشکلی، شناخت مسئله است. نارضایتی در یک ازدواج چندین پرچم قرمز دارد که می توانید آنها را شناسایی کنید.

1. احساس می کنید شریک زندگی تان به حرف شما گوش نمی دهد.

شریک زندگی تان علی رغم اینکه به او تذکر می دهید، اشتباهات خود را تکرار می کند یا آنچه را که می گویید نادیده می گیرد. احساس می کنید موجودی نامرئی هستید و عصبانیت در شما رو به افزایش است.

2. هر بار بر سر مسائل متفرقه دعوا می کنید.

همیشه بحث در مورد یک موضوع مهم، به موضوعات دیگری منتهی می شود که تنش بیشتری را ایجاد می کند و مشکل اصلی حل نمی شود. هرچه بیشتر برای حل مسئله مبارزه می کنید، بین شما تنش بیشتر می شود و به چرخه بدی تبدیل می شود. تعارض در رابطه یکی از مهمترین عوامل نارضایتی است.

3- یکی از شما منفعل و پرخاشگر است.

نارضایتی زمانی ایجاد می شود که زوجین از رویارویی با یکدیگر بر سر مشکلات واقعی خودداری کنند و از حل مسائل جلوگیری کنند. به جای ابراز نگرانی های خود، منفعل، پرخاشگر، طعنه آمیز و انتقامجو هستید. اگرچه این کمک می کند تا سرخوردگی شما خالی شود، اما فقط شریک زندگی شما را سردرگم و عصبانی می کند و هیچ کاری برای حل مشکل واقعی انجام نمی دهد.

4- از صمیمیت یا محبت خودداری می کنید.

وقتی احساس نارضایتی می کنید، ارزش شریک زندگی در چشمانتان به شدت کاهش می یابد. عشق کم کم از بین می رود، جذابیت کم می شود، و شما عمدا یا ناخواسته از شریک زندگی خود دوری می کنید تا از درگیری جلوگیری کنید. این یک پرچم بزرگ قرمز است.

5. از رابطه ناامید هستید.

ابراز نارضایتی نسبت به شریک زندگی تان می تواند شما را از شرایط ناامید کند. ممکن است فکر کنید که هیچ راه حل عملی امکان پذیر نیست و همیشه گرفتار این وضعیت خواهید بود. این وضعیت می تواند موارد مهمی را برای شما به دنبال داشته باشد.

6. از رابطه جدا می شوید.

این اتفاق به مرور زمان می افتد. از این رو، ممکن است تشخیص آن دشوار باشد. برای جلوگیری از درگیری با شریک زندگی خود، شروع به دوری از رابطه می کنید و در دسترس بودن تان به طرز چشمگیری کاهش می یابد. برخی روانشناسان معتقدند که این یک استراحت کوتاه است زیرا این امکان را به شما می دهد تا به درون خود بپردازید و درباره آنچه اتفاق افتاده تأمل کنید.

هنگامی که متوجه شدید نارضایتی خاصی در روابط شما ایجاد شده است، ممکن است بخواهید یک تحلیل ریشه ای انجام دهید.

نارضایتی در رابطه
نارضایتی در رابطه

چه عواملی باعث نارضایتی در روابط می شود؟

چرا نارضایتی در وهله اول شکل می گیرد؟ موارد زیر دلایل معمول نارضایتی بین زوجین است.

روابط یک طرفه:

شاید دوست داشته باشید به طور خودجوش از شریک زندگی خود مراقبت کنید و نیازهای او را قبل از اینکه حتی بخواهد برطرف کنید. به طور طبیعی، انتظار دارید که او هم تلافی کند، اما در اکثر مواقع ناامید می شوید. این یعنی شما در یک رابطه یک طرفه هستید و احساس می کنید شریک زندگیتان نیازها و انتظارات شما را نادیده می گیرد.

خواسته ها و انتظارات برآورده نشده:

روابط با انتظارات از طرفین شروع می شوند. ممکن است احساس کنید که شریک زندگی تان آنطور که انتظار دارید دل به رابطه نمی دهد و این باعث نارضایتی در شما شود.

ناتوانی در رها کردن کینه ها:

بخشیدن کسی به خاطر اشتباهات و رها کردن گذشته؛ خیلی از مشکلات را هموار می کند. “دارنده” کینه بخاطر اشتباهاتی که طرف مقابل مرتکب شده است، ناراحت می شود در حالی که شخص “گناهکار” از همسر خود بخاطر عدم حمایت یا بخشش کافی دلخور است.

قدردانی از تلاش های یکدیگر:

بیشتر افراد تمایل دارند که شرکای خود را بطور کامل تصور کنند. از این رو، متوجه تلاشهایی که شریک زندگی خود هر روز در راستای ایجاد رابطه می کند، نمی شوند. این منجر به تجمع احساسات منفی در شریک زندگی می شود زیرا احساس می کنند دیگری به اندازه کافی سپاسگزار نیست.

این مهم است که بدانید نارضایتی می تواند رابطه را به سمت شما سوق دهد.

پیامدهای نارضایتی در ازدواج

زمانی که نارضایتی در یک رابطه از بین می رود، اعتماد، اطمینان، محبت و تعهد خود را از بین می برد. در صورت عدم حل و فصل، نارضایتی در طی زمان منجر به عواقب زیر می شود.

فاصله عاطفی:

رشد نارضایتی منجر به افزایش سوء تفاهم بین زوجین می شود. این زوج به جای توافق متقابل برای سازش، شروع به جنجال و توهین به یکدیگر می کنند. این کار باعث می شود ارتباط عاطفی شکسته شود و فاصله بین آنها بیشتر شود.

درد عاطفی و نارضایتی عمیق:

غفلت از احساس نارضایتی، مانند تحمیل درد به خود است. احساسات منفی و نارضایتی نه تنها بر اعتماد به نفس شما تأثیر می گذارد بلکه باعث ایجاد آسیب شدید روحی و روانی می شود. با گذشت زمان، سطح انرژی، مثبت بودن و بهره وری شما کاهش می یابد. نارضایتی حل نشده منجر به نارضایتی بیشتری می شود که می تواند جبران ناپذیر باشد.

فرسایش اعتماد و تعهد:

وقتی زوجین از هم ناراضی هستند، سطح اعتماد بین آنها به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد. ممکن است احساس کنید که زمانی که به او نیاز دارید، در دسترس نیست و از این رو کمتر به او اعتماد خواهید کرد. این به نوبه خود بر تعهد شما در قبال رابطه تان تأثیر می گذارد زیرا اگر انتظار کمتری داشته باشید، کمتر به رابطه می پردازید.

احتمال فروپاشی یا بیگانگی:

وقتی احساس کنید دیگر نمی توانید هیچ کاری برای بهبود رابطه انجام دهید، ممکن است بر سر دوراهی قرار بگیرید که آیا این رابطه ارزش ماندن دارد یا خیر. شما به رغم زندگی در زیر یک سقف، احساس تنهایی می کنید. بیگانگی زمانی اتفاق می افتد که سطح نارضایتی زیاد باشد و کاهش آن دشوار باشد.

مقابله با ناراحتی در روابط و کاهش آن، وقت، تلاش و تحمل زیادی را می طلبد. اما به یاد داشته باشید که غیرممکن نیست. همدلی کلید اصلی شما برای از بین بردن نارضایتی از روابط است.

چگونه با نارضایتی کنار بیاییم؟

در زیر چند روش برای مقابله با کاهش خشم و عصبانیت آورده شده است.

احساسات خود را قبول کنید:

پذیرش وجود مشکل اولین قدم برای حل آن است. به جای اینکه مشکل خود را در پس زمینه فرو بیندازید، آنها را مطرح کنید. به طور مستقیم به احساس منفی مانند عصبانیت، نارضایتی، بی اعتمادی، ناامیدی و … بپردازید. می توانید بگویید: “من از اینکه ظروف شسته نشده ناراحت هستم. من می خواهم قبل از اینکه مسئله بزرگی بین ما ایجاد شود، با شما بحث کنم. ”

در صورت لزوم عذرخواهی کنید:

نارضایتی به دلیل سوء تفاهم بیشتر می شود، نه اشتباهات واقعی. اگر معلوم شد که به اشتباه از شریک زندگی خود ناراحت بوده اید، از عذرخواهی دریغ نکنید. این پذیرش اشتباه است. عاقلانه نیست اگر بدانید که اشتباه می کنید و کاری در این باره انجام نمی دهید. شما می توانید با گفتن “متاسفم که قصد شما را نفهمیدم” عذرخواهی کنید.

درگیری های گذشته را به زمان حال نکشانید:

گذشته باید در گذشته باشد. ایجاد درگیری ها و سوء تفاهم هایی که مدت ها پیش اتفاق افتاد ، نه تنها شما را از مسئله فعلی منحرف می کند بلکه بحث منطقی در مورد هر چیزی را دشوار می کند.

شریک زندگی خود را درک کنید:

خود را به جای شریک زندگی خود قرار دهید و به این فکر کنید که اگر شما هم جای او بدید ممکن بود احساسات منفی شما را تحت تأثیر قرار دهد. اگر احساس گناه می کند با او همدلی کنید و فرصتی دهید تا اشتباه خود را جبران کند.

انتظارات و مرزهای واقع بینانه مشخص کنید:

هنگامی که انتظارات غیر معمول از شریک زندگی خود داشته باشید، نارضایتی به وجود می آید. انتظارات خود را با یکدیگر در میان بگذارید و به مصالحه معقول برسید.

یاد بگیرید که ببخشید:

اشتباه برای انسان بسیار طبیعی است. بنابراین، شریک زندگی خود را ببخشید. اگر این اشتباه تاثیری در شما ندارد، حساسیت به خرج ندهید. البته این بدان معنا نیست که اگر او همچنان به اشتباه خود ادامه داد، شما آنها را نادیده بگیرید.

به تعهدات خود پایبند باشید:

به قول ها و تعهداتی که به شریک زندگی خود داده اید، عمل کنید. ممکن است چیزی را که به همسرتان قول داده اید، مانند یک شام ساده، بی فایده تلقی کنید، اما بدانید که برای او مهم است. ناامیدی نسبت به چیزهای کوچک می تواند به مرور زمان افزایش نارضایتی شود. اگر به دلایلی نتوانستید به قول خود عمل کنید، آن را با یک تاسف واقعی، آغوش گرفتن یا یک هدیه کوچک جبران کنید.

صمیمیت جسمی را حفظ کنید:

صمیمیت جسمی می تواند دیوار نارضایتی را از میان بردارد. داشتن رابطه جنسی منظم، لمس های بدنی مانند دست دادن  و آغوش گرفتن می تواند رابطه شما را بهبود بخشد و شما را به هم نزدیک کند. بحث در مورد مشکلاتتان پس از رابطه جنسی می تواند مثمر ثمر باشد زیرا هر دو تمایل به رضایت دارید و به احتمال زیاد به سازش می رسید.

شکایات خود را بهتر بیان کنید:

وقتی دلیل نارضایتی خود را مطرح می کنید، سعی کنید انتقادات خود را بهتر بیان کنید. به عنوان مثال، “وقتی شما بدون من به میهمانی می روید، احساس تنهایی کرده ام. آیا می توانیم دفعه دیگر با هم کاری انجام دهیم؟ ” یا “وقتی خانه بهم ریخته شود، احساس پریشانی می کنم و نمی توانم به درستی کار کنم آیا می توانی به من کمک کنید تا آن را تمیز کنم؟ ”

صبور باشید:

رابطه خوب یک روزه ساخته نمی شود. هنگامی که علت نارضایتی خود را بازگو کردید، مهم است که به همسرتان فرصت دهید تا تغییر کند. با کمی صبر و عشق، به او فرصت تغییر دهید.

نارضایتی می تواند به بهترین روابط خدشه وارد کند. برای گفتگو با شریک زندگی خود، وقت بگذارید. حرف های او را بشنوید و نظرات خود را به اشتراک بگذارید. همدلی، ارتباط موثر و درک به شما کمک می کند تا نارضایتی در رابطه از شما دور شود.

گروه مشاوره ازدواج نیک همراه با مشاوره های حضوری، آنلاین و تلفنی نقش بسیار مهمی در بهبود روابط زوجین و حل اختلافات زناشویی بر عهده دارد.

021-28424894

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرپرست نویسندگان
دکتر مریم عبداللهی- مشاوره خانواده و کودک

مریم عبدالهی

ارشد روانشناسی عمومی
مشاوره ازدواج، مشاوره فردی

رزرو یک جلسه مشاوره